Tuppuralan koulun paloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä — Poliisi ei vielä ole ottanut ketään kiinni

Liikuntahallin siipi tuhoutui lähes maan tasalle. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Timo Laitakari

Palopaikka on eristetty osittain poliisin nauhalla. Aamuseitsemän aikoihin paikalla ei näkynyt enää viranomaista, mutta paikalla oli vartiointiliikkeen vartiomies.
Palopaikka on eristetty osittain poliisin nauhalla. Aamuseitsemän aikoihin paikalla ei näkynyt enää viranomaista, mutta paikalla oli vartiointiliikkeen vartiomies.

Mikkelin Tuppuralan koulun tulipaloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä, tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Poliisi epäilee palon saaneen alkunsa tahallisesta teosta.

Poliisi on tehnyt yön ja aamun aikana rikospaikkatutkintaa ja puhuttanut useita ihmisiä. Vielä torstaiaamuun mennessä poliisi ei kuitenkaan ole ottanut ketään kiinni törkeästä tuhotyöstä tai mistään muustakaan rikoksesta epäiltynä.

Poliisi pyytää havaintoja teosta tai tekijöistä sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimen numeroon 0295 415 232.

Tutkinnanjohtaja Timo Häkkisen mukaan palon syttymissyystä ei vielä ole tietoa, eikä myöskään siitä, mistä kohdasta palo sai alkunsa.

Paikallisten parissa liikkuu vahvoja huhuja mahdollisista tekijöistä. Poliisi ei kuitenkaan ota kantaa niiden todenperäisyyteen.

— Olemme puhuttaneet ihmisiä laajalti ristiin ja rastiin, kuka mahdollisesti voisi palosta tietää jotakin, Häkkinen sanoo.

Oletteko saaneet paljon havaintoja ihmisiltä?

— Virallinen pyyntö on nyt vasta julki. Oletan, että niitä varmaan tulee: oli ilta-aika ja lämmin päivä, joten ihmisiä on voinut olla paikalla.

Poliisi tiedottaa tapauksesta seuraavan kerran torstaina iltapäivällä.

Paloa sammutettiin aamukahteen

Tuppuralan koululla syttyi tulipalo keskiviikkoiltana. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Palo saatiin sammumaan aamuyöllä noin kello 02. Koulurakennus vaurioitui tulipalossa pahoin: siipirakennus, jossa sijaitsi liikuntahalli, paloi käytännössä maan tasalla, muu osa rakennuksesta selvisi silmämääräisesti arvioiden varsin pienillä näkyvillä vaurioilla.

Aamuseitsemän aikoihin paikalla ei näkynyt enää pelastuslaitoksen yksiköitä. Paikalla tuntui edelleen voimakas savun haju.

Paikalla kierteli jo joukko lähiseutujen asukkaita ihmettelemässä tuhoa. Paikalla oli myös vartioliikkeen edustaja hätistelemässä liian uteliaita vähän kauemmas.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Ville Tuovisen mukaan jäläkivartiointi jatkuu vielä ainakin torstain ajan. Torstaiaamuna aamukahdeksan maissa paikalle hälytettiin vielä paloauto tekemään sammutuksia, kun raunioista nousi käryä.

Video torstaiaamulta.

Timo Laitakari

Koulun keskiosa tuhoutui täysin.
Koulun keskiosa tuhoutui täysin.

Timo Laitakari

Palon jäljet olivat aamulla karut.
Palon jäljet olivat aamulla karut.

Onni Ojala

Paloa sammuttamassa oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä.
Paloa sammuttamassa oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Paikalla kymmeniä sammuttajia

Palo alkoi keskiviikkoiltana. Pelastuslaitos hälytettiin tehtävään noin kello 19 aikoihin. Paikalla oli pelastuslaitoksen yksiköitä Mikkelin, Mikkelin VPK:n, Mikkelin Esikaupungin VPK:n, Otavan, Hiirolan ja Anttolan paloasemilta.

Tuovisen mukaan palomiehiä oli sammutustöissä 30—40.

Sammutusvettä ajettiin paikalle kahdelta vesiasemalta viidellä tai kuudella säiliöautolla.

Sen jälkeen kun pelastuslaitos oli päässyt paikalle, palo jatkoi vielä jonkin aikaa leviämistään. Tuovinen kertoo, että palo saatiin hyvin rajattua siten, ettei se levinnyt liikuntasalin ja käytävien lisäksi eteenpäin. Rakennuksen siipiin ei tullut palovahinkoja.

Iso joukko katseli paloa

Paloa katselemassa oli illalla suuri joukko sivustaseuraajia. Palomestari Tuovisen tietojen mukaan yleisöstä ei ollut sammutustöille varsinaista haittaa.

— Mutta tietysti siellä on paineellisia paloletkuja ja muuta, mikä voi aiheuttaa oman vaaransa tulipalopaikalla, hän lisää.

Jos siis ihmiset menevät katselemaan tulipaloa, olisi syytä pysytellä tarpeeksi kaukana palosta.

— Ja tietysti me toivomme, että tulipalot ja muut onnettomuudet eivät keräisi turhaan katselijoita, mutta se on tietysti toiveajattelua. Tietenkin tuollainen tilanne kiinnostaa ihmisiä.

Video keskiviikkoillalta

Uutista täydennetty poliisin tiedoila kello 8.34 ja tutkinnanjohtajan kommenteilla kello 9.13, palomestarin kommentit lisätty kello 9.28, lisätty videot kello 9.53.