Juvalla on ongelmia jätteenkäsittelyssä — Jäteastiat on tyhjennetty viimeksi 2—3 viikkoa sitten

Jätteenkäsittelystä vastaavaa Keski-Savon jätehuoltoa häiritsee työntekijäpula. Juvan ongelman pitäisi kuitenkin ratketa tällä viikolla.

Antti-jussi Larvio

Jäteastiat ovat täyttyneet Juvalla. Kuvituskuva.

Jätteenhuollon ongelmat ovat häirinneet Juvan, Joroisten ja Leppävirran asukkaita. Juvan kunnan kuntatekniikkapäällikön Hannu Suhosen mukaan jäteautot eivät ole tyhjentäneet jäteastioita sovittuina päivinä.

— Tyhjennyksestä vastaavan Keski-Savon jätehuollon toimitusjohtaja on kertonut, että yksi työntekijä on sairaslomalla ja kaksi lähtenyt yrityksestä. Jäljellä olevat työntekijät eivät ole kerenneet kaikkia astioita tyhjentämään, Suhonen kertoo.

Jäteastiat tyhjennetään tällä viikolla

Suhosen mukaan Juvan jäteastioita on tyhjennetty viimeksi 2—3 viikkoa sitten. Hän kertoo kuitenkin, että Keski-Savon jätehuollon toimitusjohtaja Jarmo Vepsäläinen on luvannut hänelle, että Juvan asiat ovat nyt järjestyksessä ja jäteastiat tyhjennetään viimeistään tällä viikolla.

Suhoseen on ottanut ongelmasta yhteyttä kolme henkilöä.

Keski-Savon jätehuolto ohjeisti asukkaita jättämään roskat jäteastioiden täytyttyä niiden viereen. Näistä jätteistä ei laskuteta normaalisti tulevaa lisämaksua vaan ne viedään pois ilmaiseksi.

Jätteenkäsittelyn ongelmat ovat olleet erityisen suuria Leppävirralla, jossa jäteastioista on löytynyt matoja ja kärpäsiä, kertoo asiasta ensimmäisenä uutisoinut Ilta-Sanomat.

Kommentoidut