Matkakeisari etsii aikataulut ja hinnat - Parikkalasta kotoisin olevan kaverukset kehittelivät sovelluksen

Hintavertailusivustolla voi kilpailuttaa paikkakuntien väliset matkustusvaihtoehdot.

Matkakeisarit -palvelun kehittäjät ovat Sami-Pekka Muttonen, Markus Laukkanen, Jari Laari ja Petteri Aho.
Matkakeisarit -palvelun kehittäjät ovat Sami-Pekka Muttonen, Markus Laukkanen, Jari Laari ja Petteri Aho.

Parikkalasta kotoisin olevat Jari Laari, Sami-Pekka Muttonen, Markus Laukkanen sekä Jyväskylässä asuva Petteri Aho ovat kehitelleet vapaa-aikanaan mobiilisovelluksen nimeltä Matkakeisari.

Julkisten liikenneyhteyksien hintavertailusivustolla voi kilpailuttaa paikkakuntien väliset matkustusvaihtoehdot. Palvelu ei maksa mitään.

Idea syntyi bussimatkalla Helsingistä Parikkalaan, jona aikana Laari selasi aikana kuluksi puhelimestaan liikenneyhteyksien aikatauluja ja hintoja.
—  Olisin päässyt toisella bussilinjalla nopeammin ja suunnilleen puolet halvemmalla perille. Ongelma julkisten liikenneyhteyksien valitsemisessa on tarjonnan laajuus. Sopivien reittien ja linjojen haku ja hintavertailu oli työlästä ja se vie aikaa, Laari kertoo.

Matkakeisarin kantavana voimana ovat nopeus, luotettavuus ja mobiilikäytettävyys. Laarin mukaan harvemmin ihmiset ovat enää työpöytänsä ääressä, kun he etsivät matkoja. Se onnistuu nyt näppärästi puhelimella tai tabletilla.

Matkakeisari etsii tällä hetkellä aikataulut ja hinnat Matkahuollon, Onnibussin ja VR:n sivustoilta. Palveluun lisätään uusia liikennöitsijöitä ja myös lentomatkoja.

Auli Terävä