Päätökset lykkääntyvät ensi vuoteen: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallitus ei vielä ottanut kantaa yhdistymiseen Sosterin kanssa

Asia käsitellään vasta, kun koko erityisvastuualueen neuvottelut on käyty.

Tuija Pauhu

Savonlinnan keskussairaala.
Savonlinnan keskussairaala.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallitus ei vielä ottanut kantaa Pohjois-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien mahdolliseen yhdistymiseen. Päätökset tehdään vasta ensi vuonna.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallitus päätti ottaa asiaan kantaa vasta sitten, kun koko erityisvastuualueen työnjakoa koskevat neuvottelut on käyty. Ne saataneen päätökseen loppuvuodesta.

Kuopion yliopistosairaalan erityisvastuualueeseen kuuluvat Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Sosterin lisäksi Etelä-Savon Essote, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiiri.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallitus kokoontui maanantaiaamuna. Kokouksen esityslistalla oli sairaanhoitopiirin johtajan Risto Miettusen esitys, jonka mukaan yhtymähallitus olisi esittänyt jäsenkunnilleen neuvotteluja Sosterin jäsenkuntien mahdollisesta liittymisestä Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriin. Yhtymähallitus ei kuitenkaan käsitellyt tätä asiaa.

Kunnat miettivät myös sotemaakuntaa

Sairaanhoitopiirien yhdistymisen lisäksi itäsavolaisissa kunnissa pohditaan tällä hetkellä sotemaakunnan suuntaa. Sosteri on pyytänyt linjauksia jäsenkunniltaan eli Enonkoskelta, Rantasalmelta, Savonlinnalta ja Sulkavalta.

Sosterin valtuusto on jo päättänyt, että sote-maakuntaa valmistellaan vain Pohjois-Savon kanssa. Myös Enonkosken ja Rantasalmen valtuustot ovat päättäneet suunnata Pohjois-Savon maakunta-soteen.

Sulkavan kunnanhallitus esittää kuun viimeisenä päivänä kokoontuvalle valtuustolle, että Pohjois-Savon maakunta-sote sopisi Sulkavan kunnalle mutta kunta ei sulkisi muitakaan vaihtoehtoja pois.

Savonlinnan kaupunginhallituksen on määrä tehdä tiistaina kaupungin sote-suunnasta oma esityksensä kaupunginvaltuustolle. Kaupunginvaltuuston on määrä päättää kaupungin linjauksesta 28.10.