Sotkamolainen sankari palkittiin mikkeliläisen kalastajan hengen pelastamisesta — Raju tuulenpuuska tarttui Sorjo Sikasen veneeseen tutuilla kalavesillä Rahulassa

Läheisellä mökillä vierailulla ollut Joonas Tiusanen kuuli Sikasen huudot ja hyppäsi rannalla olleeseen moottoriveneeseen.

SUH

Sorjo Sikanen haki hengenpelastusmerkkiä Joonas Tiusaselle.
Sorjo Sikanen haki hengenpelastusmerkkiä Joonas Tiusaselle.

Sotkamolainen Joonas Tiusanen on palkittu mikkeliläisen kalastajan Sorjo Sikasen hengen pelastamisesta.

Sikanen oli viime vuoden syyskuussa kokemassa verkkoja tutuilla vesillä Mikkelin Rahulassa, kun raju tuulenpuuska tarttui veneeseen, Suomen uimaopetus-ja hengenpelastusliitto SUH kertoo tiedotteessa.

Sillä aikaa Tiusasen mummo oli soittanut pelastushenkilökunnan paikalle.

Tuulenpuuska keikautti venettä, Sikanen putosi veneestä ja ryhtyi huutamaan apua.

Tiusanen oli vierailemassa läheisellä mökillä. Hän kuuli Sikasen huudot ja hyppäsi rannalla olleeseen moottoriveneeseen.

Sikanen taisteli pysyäkseen pinnalle, mutta oli jo vajonnut pinnan alle, kun Tiusanen ehti paikalle. Tiusanen onnistui kuitenkin viime hetkillä saamaan kiinni Sikasen vaatteista, nostamaan tämän pintaan ja hinattua rantaan.

Laiturilla Tiusanen sai avattua tajuttomaksi menneen Sikasen hengitystiet vedestä. Hän myös riisui märät vaatteet ja peitteli Sikasen mökistä haetuilla lämpimillä ja kuivilla peitteillä. Sillä aikaa Tiusasen mummo oli soittanut pelastushenkilökunnan paikalle.

Ehti olla tajuttomana 15 minuuttia

SUH:n mukaan Tiusasen neuvokkaan toiminnan ansiosta Sikasen henki pelastui, vaikka hän ehti olla tajuttomana noin 15 minuuttia pelastusoperaation aikana. Hän  joutui myös jäämään seitsemäksi päiväksi sairaalahoitoon keuhkokuumeen takia.

Kiitokseksi henkensä pelastamisesta Sikanen anoi Tiusaselle Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton hengenpelastusmerkkiä.

Se luovutettiin Tiusaselle Sikasen kotona Mikkelissä järjestetyssä yksityistilaisuudessa lauantaina.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.