Mikkelin lukio on Ylen listauksen mukaan Suomen 147. paras lukio — Juvan lukio teki harppauksen ylöspäin

Koko Suomessa kärjessä ovat Ylen listauksen mukaan kolme pääkaupunkiseudun lukiota: Ressun lukio, Etelä-Tapiolan lukio ja Kulosaaren yhteiskoulu.

Anne Vihavainen

Listan kärkipäässä oleviin lukioihin hakeutuu usein jo peruskoulussa hyvin menestyneitä oppilaita. Pienissä lukioissa yksittäisten oppilaiden menestys taas voi näkyä listauksessa isonakin nousuna.
Listan kärkipäässä oleviin lukioihin hakeutuu usein jo peruskoulussa hyvin menestyneitä oppilaita. Pienissä lukioissa yksittäisten oppilaiden menestys taas voi näkyä listauksessa isonakin nousuna.

Mikkelin lukio on ylioppilaslautakunnan antamien, tämän vuoden ylioppilaskirjoitusten tulosten mukaan Mikkelin ja Pieksämäen seudun paras lukio. Tieto löytyy Ylen tekemästä listauksesta.

Lukioiden järjestys perustuu ylioppilaskirjoituksissa pakollisten oppiaineiden keskiarvoon. Keskiarvossa on mukana äidinkieli sekä kolme seuraavista: toinen kotimainen kieli, yksi vieras kieli, matematiikka ja reaaliaineet. Laudaturista saa 7 pistettä ja approbaturista 2 pistettä. (L=7, E=6, M=5, C=4, B=3, A=2 ja I=0.)

Ylen julkaiseman taulukon mukaan Mikkelin lukio on listauksessa sijalla 147. Lukio on kuitenkin tullut 24 sijaa alaspäin verrattuna viime vuoteen. 

Toiseksi Mikkelin ja Pieksämäen seudulla nousi Juvan lukio, joka teki roiman harppauksen ylöspäin. Juvan lukio on tämän vuotisessa listauksessa sijalla 152 kun viime vuonna se oli 154 sijaa alempana. Kolmanneksi lukiolistauksessa tuli Mäntyharjun lukio, joka on Ylen listalla sijalla 158. 

Ristiinan lukio on sijalla 306, Joroisten lukio sijalla 167, Kangasniemen lukio sijalla 287, Mikkelin etä- ja aikuislukio sijalla 399, Otavan opiston aikuislukio sijalla 309 ja Pieksämäen lukio sijalla 279. 

Pääset katsomaan tästä jutusta kaikki Mikkelin ja Pieksämäen seudun uusien ylioppilaiden nimet.

Koko Suomessa kärjessä ovat Ylen listauksen mukaan kolme pääkaupunkiseudun lukiota: Ressun lukio, Etelä-Tapiolan lukio ja Kulosaaren yhteiskoulu. Listauksessa on yhteensä 405 lukiota.

Yle huomauttaa jutussaan, että lukiovertailu ei mittaa opetuksen tasoa. Listan kärkipäässä oleviin lukioihin hakeutuu usein jo peruskoulussa hyvin menestyneitä oppilaita. Pienissä lukioissa yksittäisten oppilaiden menestys taas voi näkyä listauksessa isonakin nousuna.

Kommentoidut