Taidemuseon väistötiloja sovitellaan kauppakeskus Akseliin — Museo on evakossa ainakin viisi vuotta

Mikkeli on etsinyt taidemuseolle tilapäistiloja kaupungin keskustasta. Jatkoneuvottelut on käyty kauppakeskus Akselin toisen kerroksen tiloista.

Jaakko Avikainen

Mikkelin taidemuseon väistötilat ovat tulossa kauppakeskus Akselin toiseen kerrokseen.
Mikkelin taidemuseon väistötilat ovat tulossa kauppakeskus Akselin toiseen kerrokseen.


Mikkelin taidemuseon väistötilat sijoitetaan näillä näkymin kauppakeskus Akseliin.
Kaupunginhallitus käsittelee asiaa tulevana maanantaina. Hallituksen listalla on päätösesitys, jonka mukaan kaupunki vuokraa tilat Akselista.

Taidemuseon näyttely- ja kaikki muukin toiminta joutuu muuttamaan nykypaikalta Graniittitalosta Hallituskadulta talon sisäilmaongelmien vuoksi.
Tilapäisiä tiloja museotoiminnalle on haettu kaupungin keskustasta. Tavoite on ollut saada väistötilat museolle ainakin viideksi vuodeksi.

Tarkastelussa on ollut kauppakeskus Akselin lisäksi kauppakeskus Stellan tilat, Suur-Savon Osuuspankin omistamat tilat, joissa oli aiemmin Anttilan tavaratalo, sekä Hallituskadun liikekiinteistö, niin sanottu Säästöpankin talo.


Kaupunki sai näistä kolme tarjousta, joista tilahallinto ja museotoimi laativat tilaohjelmat. Kriteereinä olivat lähinnä tilojen soveltuvuus näyttelytoimintaan ja henkilöstön työskentelyyn, kustannukset sekä asiakasvirrat.


Kaupunki päätyi valmistelemaan vuokrasopimusta kauppakeskus Akselin kanssa. Neuvottelun kohteena olevat kauppakeskuksen tilat omistavat  A. Toivakka Oy ja Länsi-Savo Oy.

Suunnitelmissa on perustaa taidemuseon väistötilat Akselin toiseen kerrokseen.
Tilaa on yhteensä 1 088 neliötä, josta museo ja sen kauppa vievät 541 neliötä.
Vuosivuokra tiloista on 156 670 euroa. Päälle tulee arvonlisävero.


Kaupunki vastaa niistä tilamuutoksista, jotka koskevat museaalista toimintaa. Kiinteistönomistaja tekee muut muutostyöt.