Pieksämäki myy Taitotalon 33 000 eurolla verkkohuutokaupan voittaneelle – Siilin koulun päärakennuksen huutaneesta ei ollutkaan ostajaksi

Pieksämäen tilapalvelupäällikön Jukka Salovainion mukaan Siilin koulun päärakennuksesta korkeimman tarjouksen tehneen huutajan kanssa ei voitu solmia kauppoja. Nyt Siilin koulu on uudelleen tarjolla verkkohuutokaupassa.

Arja Reinikainen

Siilin koulun kokonaisuuteen kuuluu päärakennuksen ohella muun muassa Taitotalo, jonka myynnin 33 000 euron kauppasummalla kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina.
Siilin koulun kokonaisuuteen kuuluu päärakennuksen ohella muun muassa Taitotalo, jonka myynnin 33 000 euron kauppasummalla kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina.

Pieksämäen kaupunki myy Naarajärvellä sijaitsevan Taitotalon 33 000 eurolla.

Kaupunginhallitus sinetöi kaupan päätöksellään maanantaina. Taitotalon uusi omistaja on pieksämäkeläinen A-Aidat Oy ja sen toimitusjohtaja Aki Hynninen, joka jätti rakennuksesta korkeimman tarjouksen 9. syyskuuta päättyneessä verkkohuutokaupassa.

Taitotalossa on kerrosalaa noin 770 neliömetriä. Kauppahinta ei sisällä sähkö-, lämpö- ja vesiliittymiä.

Vuonna 1991 rakennettu Taitotalo pysyy vuodenvaihteeseen saakka koulukäytössä väistötilana.

Huutajalta loppui maksukyky tai -halu

Pieksämäki ei sen sijaan saanut ensimmäisellä yrittämällä myytyä Naarajärvellä sijaitsevan entisen Siilin koulun päärakennusta.

Pieksämäki kauppaa sitäkin huutokaupat.com-verkkosivustolla. Elokuussa päättyneessä huutokaupassa lähes 3 800 kerrosneliön koulukiinteistöstä tarjottiin korkeimpana huutona 43 500 euroa.

Kauppa ei kuitenkaan toteutunut.

– Korkeimman tarjouksen jättänyt huutaja oli sellainen, jonka kanssa emme voineet kauppoja tehdä, muotoilee Pieksämäen tilapalvelupäällikkö Jukka Salovainio.

Salovainio ei kaupan epäonnistumisen taustoja tarkemmin täsmennä, mutta pääteltävissä on, että ostajaehdokkaalta ei lopulta ole löytynyt maksukykyä tai -halua.

Salovainio ei myöskään lähde arvailemaan, olisiko kaupunginhallitus hyväksynyt kaupan 43 500 euron myyntihinnalla.

Nyt Siilin koulu on uudestaan myytävänä verkkohuutokaupassa. Huutoaikaa on 30. syyskuuta saakka.

Savonsolmu törmäsi pilailijaan

Pieksämäellä on tänä vuonna törmätty aiemminkin tilanteeseen, jossa rakennus on jäänyt verkkohuutokaupan päätteeksi myymättä.

Perinteikäs hotelli Savonsolmu oli myytävänä verkkohuutokaupassa keväällä. Korkeimman tarjouksen – 183 000 euroa – tehnyttä huutajaa ei kuitenkaan tavoitettu.

– Kyseessä oli selvä pilailija, joka syystä tai toisesta vedätti ja oli mukana huutokaupassa. Hänellä ei varmastikaan ole ollut todellista aikomusta huudostaan vastata, kertoi konkurssipesän hoitaja, asianajaja Pekka Tuppurainen Länsi-Savossa heinäkuun alussa.