Pistohiekan kaavaluonnos julki - mitä mieltä olet suunnitelmista?

Osallisilta toivotaan luonnoksesta mielipiteitä kuun loppuun mennessä.

Jaakko Avikainen

Pistohiekan ranta-asemakaavan luonnos on laadittu luonnonympäristön arvot huomioiden.

Puumalan Pistohiekan matkailualueen ranta-asemakaavan luonnos on asetettu julkisesti nähtäville Puumalan kunnan nettisivuilla. Ranta-asemakaavalla halutaan mahdollistaa matkailutoimintojen kehittyminen alueella. Kaavan mukaan alueelle olisi tulossa majoitus- ravintola- ja kokoustiloja.

Etenkin norppien pesinnän kannalta haitallisten häiriöiden lieventämiseksi alueen vuodepaikkoja on jouduttu vähentämään suunnitellusta tuhannesta paikasta 700 paikkaan. Lisäksi koko kaava-alueella kiellettiin moottoriajoneuvoilla liikkuminen välillä 15.12–30.4. Kielto ei koske kaavassa osoitettuja katu- ja liikennealueita. Lieventämistoimien jälkeen norppien pesinnälle syntynyt häiriö ei arvioinnin mukaan enää ylittäisi asetettuja raja-arvoja.

Osalliset voivat jättää mielipiteensä kaavaluonnoksesta Puumalan kunnalle 20.8.–30.9.2015 välisenä aikana. Osallisia ovat kaikki, joiden oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa.
Kunnan tarkoituksena on luoda saadun palautteen pohjalta varsinainen kaavaehdotus vuodenvaihteen tienoilla. Kaavan hyväksymisvaiheen odotetaan alkavan ensi vuoden keväällä.

Kaavaluonnosta voi tarkastella tässä osoitteessa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.