Casella kohti Helsinkiä — tämän viikon perjantaina mielenosoitus Senaatintorilla

Viljelijät marssittavat traktorit pääkaupunkiin protestiksi epäreilulle markkinatilanteelle ja tukimaksatuksen takkuamiselle.

Olli-Pekka Härmä

Antti Arminen on yksi traktorimarssille lähtevistä maanviljelijöistä.

Antti Arminen starttaa perjantaina 11. maaliskuuta ykköskoneensa eli kymmenen vuotta vanhan Casen ja lähtee sadan hevosvoiman voimin pääkaupunkiin traktorimarssille. Päämäärään eli MTK:n järjestämään mielenilmaukseen Senaatintorilla hän laskee kuluvan kuutisen tuntia ja tauot päälle.

Joutsenolaisella viljeljällä on ollut jo viime vuoden tammikuusta saakka käsi startilla.
— SOK:n pääjohtaja alkoi silloin puhua läpiä päähän halpuuttamisesta. Ja kotimaisuutta kuvaava tuotemerkki on hävyttömyyden huippu. Suomalaisen tuotannon erityispiirteistä on tehty bulkkia.

Armisen mielestä Suomessa kilpailulaissa on selkeitä puutteita, joita kaupat käyttävät raa´asti hyväksi.
— Minulla ei ole harhakuvitelmaa lisätuista, mutta olisi edes markkinatilanne reilu.

Kasvinviljeljän mieltä kiusaa muun muassa se, että viljan hinta on 20—30 prosenttia alle Keski-Euroopan pörssihinnan.
— Missä muualla kuin Suomessa ja Ruotsissa on salmonellavapaita kananmunia? Meillä tuotantoeläimissä ei ole MRSA-bakteeria. Tanskassa sikalatyöntekijä pannaan automaattisesti eristyksiin sairaalassa, koska tuotantoketjussa on bakteeria niin paljon.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.