Mikkelin kaupungilta tiukat koronasuositukset: Maskit käyttöön kodin ulkopuolella, yksityistilaisuuksia vältettävä

Uimahallit ja jäähallit suljetaan, museoissa ja kirjastoissa saa olla korkeintaan 20 henkilöä kerrallaan.

Riitta Ketola

Mikkelin kaupunki suosittelee vahvasti maskien käyttöä kaikissa kodin ulkopuolisissa kohtaamisissa.
Mikkelin kaupunki suosittelee vahvasti maskien käyttöä kaikissa kodin ulkopuolisissa kohtaamisissa.

Mikkelin kaupunki tiedotti tiistaina illalla useista 21. joulukuuta saakka kestävistä rajoituksista, joilla se koettaa omalta osaltaan saada alueen pahentunutta tautitilannetta kuriin.

Tiistaina kokoontunut kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä suosittelee, että asukkaat välttäisivät yksityistilaisuuksia. Mikäli tilaisuuksia kuitenkin järjestetään, osallistujien määrä tulisi rajata 20 henkilöön, osallistujien tulisi käyttää maskeja koko tilaisuuden ajan ja turvavälit tulisi huomioida.

Ruoka- tai juomatarjoiluja tilaisuuksissa ei tule järjestää.

Kaupunki itse ei järjestä lainkaan yleisötilaisuuksia 2.–21. joulukuuta ja kieltää myös tilojensa käytön yleisötapahtumiin. Kielto koskee sekä sisä- että ulkotiloja.

Kirjastot auki, jäähallit kiinni

Museot ja kirjastot pidetään avoinna, mutta niissä voi olla paikalla maksimissaan 20 henkilöä henkilökunta mukaan laskettuna, tiedotteessa kerrotaan.

Koulujen liikuntatilat suljetaan koulun ulkopuolisilta toimijoilta. Koulujen tilat ovat vain koulujen omassa käytössä 21.12.2020 asti. Koulujen iltapäiväkerhotoiminta kuitenkin voi jatkua koulun tiloissa. Mikkelin kirjaston rajoitustoimenpiteistä voit lukea tästä.

Suljettavia tiloja ovat uimahallit, jäähallit, Haukihalli, skeittihalli, Rantakylän palloiluhalli, Anttolan, Suomenniemen ja Raviradantien kuntosalit sekä sisä- ja ulkoliikuntatilojen yhteydessä sijaitsevat pukuhuoneet.

Lasten harrastukset jatkuvat

Poikkeuksen tekevät alle 12-vuotiaitten liikuntaryhmät sekä ammattilaisurheilijat, joiden liikunta ja harjoittelu mahdollistetaan alle 20 henkilön ryhmissä.

12–18-vuotiaitten liikunnan harrastaminen mahdollistetaan ulkoliikuntapaikoilla korkeintaan 20 henkilön ryhmissä. Aikuisten joukkueliikuntaa kehotetaan välttämään myös ulkona.

Tilavuokria ei peritä seuroilta niiltä osin, kun tilojen käyttö estyy tai sitä ei suositella.

Uimahallit kiinni

Uimahallit sulkeutuvat yleisöltä keskiviikkona ja pysyvät kiinni 21.12. saakka. Alakoululaisten uimakoulut kuitenkin jatkuvat normaalisti.

Nuorisotilat ovat käytössä, mutta tiloissa voi olla maksimissaan 20 henkilöä kerralla. Kaikkien yli 15-vuotiaitten tulee käyttää kasvomaskia.

Lukiot jatkavat lähiopetuksessa. Kaupunki suosittelee, että lukiolaiset käyttäisivät maskia koulupäivän aikana ajalla 2.12.-21.12.2020. Maskit ovat omakustanteisia. Essote jakaa maskeja vähävaraisille perheille.

Kaupungin virastotalolla sijaitseva Lounashuone suljetaan. Sulku kestää loppiaiseen asti.

Maskit käyttöön kaikissa kohtaamisissa

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä suosittaa kaupunkilaisia käyttämään Essoten ohjeistuksen mukaisesti kasvomaskia kaikissa kohtaamisissa kodin ulkopuolella.

Tämä koskee myös lasten vienti- ja hakutilanteita kouluista, varhaiskasvatuksesta sekä harrastustoiminnoista. Kaupunki painottaa nyt hygieniaohjeiden ja turvavälien merkitystä silloin kuin kohtaamista ei voida välttää.

Maskin käyttö tulee pakolliseksi kaupungin työntekijöille kaikissa kohtaamisissa. Lisäksi kaupungilla on voimassa etätyösuositus, jonka mukaan etätyöhön voi siirtyä niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista.

Juttua päivitetty 2.12. klo 16.44 kaupungin tarkennuksilla.