Mikke hakee uutta roolia Mikkelin kehittämisessä ja etsii uutta toiminnanjohtajaa — ensi vuoden kumppanuussopimusta viilataan yhdessä kaupungin kanssa

Pitkäaikainen toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij jättää tehtävänsä. Uutta kumppanuussopimusta viilataan jo Mikkelin kaupungin kanssa.

Jaakko Avikainen

Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Mikke ry:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Suvimaa sanoo kivijalkakauppiaiden ja pienyrittäjien asian olevan yhdistykselle tärkeä.
Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Mikke ry:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Suvimaa sanoo kivijalkakauppiaiden ja pienyrittäjien asian olevan yhdistykselle tärkeä.

Mikkelin keskustan kehittämisyhdistys Mikke ry on monella tavalla uuden edessä. Henkilöstö uudistuu ja yhdistyksen agendaa tarkennetaan.

Parhaillaan yhdistys neuvottelee Mikkelin kaupungin kanssa uudesta kumppanuussopimuksesta. Nykyinen päättyy vuoden lopussa.

Mikkelin keskusta odottaa nyt seuraavaa isompaa kehitysharppausta. — Jouni Riihelä

Kumppanuussopimus yhdistyksen toiminnan rahoittavan Mikkelin kaupungin kanssa määrittelee osittain Mikken tehtäviä.

Nykyinen on arvoltaan noin 90 000 euroa. Siinä tehtäviksi luetellaan kaupunkistrategian toteuttaminen, kehittämistyö, uusien hankkeiden aktiivinen etsiminen ja tapahtumien järjestäminen.

Mikke ry:n hallituksen puheenjohtaja, yrittäjä Jyrki Suvimaa sanoo, että yhdistykselle haetaan täsmällisempää roolia kaupunkikeskustan kehittäjänä.

— Sitä tehdään hyvässä yhteistyössä Mikkelin kaupungin kanssa. Olemme esitelleet kaupungille tehtäviä, jotka hallituksemme on Mikkelle määritellyt. Neuvotteluja käydään sen pohjalta, Suvimaa sanoo.

Suvimaa ei avaa neuvotteluja tarkemmin, mutta sanoo, että Mikken ydintehtävä ei muutu.

— Pienyrittäjien ja kivijalkakauppiaiden asioiden edistäminen on yksi tärkeimmistä tehtävistämme. Muutakin asialistalle toki mahtuu, muotoilee Suvimaa.

Yhdistys joutuu etsimään myös uuden toiminnanjohtajan. Viisi vuotta tehtävää hoitanut Tiina Maczulskij on irtisanoutunut.

— Asiaan ei liity dramatiikkaa. Olen tehnyt tätä työtä täydellä sydämellä ja pitänyt siitä. Se on kuitenkin vienyt todella paljon aikaa perheeltä ja muulta elämältä. Nyt on aika ottaa aikaa muullekin elämiselle, Maczulskij sanoo.

Mikke hoitaa nykyisen kumppanuussopimuksen velvoitteet.

— Olen perehdyttämässä seuraajaani ja mukana joissakin jo sovituissa asioissa, Maczulskij sanoo

Suvimaan mukaan Maczulskij'lle haetaan seuraajaa syksyn aikana.

— Toiminnanjohtajan rooli täsmentyy kumppanuussopimusneuvottelujen aikana. Tiinaa haluan kiittää hänen tekemästään loistavasta työstä.

Keskustan kehittämisestä vastaa Mikkelin kaupunki, ei Mikke ry.

Tekninen johtaja Jouni Riihelä haluaa painottaa asiaa, josta edelleen liikkuu vääriä käsityksiä.

— Päävastuu on kaupungilla. Mikkellä on tärkeä rooli sovittujen asioiden toteuttajana, Riihelä muotoilee.

Riihelän mukaan yhteistyö on sujunut hyvin. Nyt on kuitenkin mietittävä, mitä tuleman pitää.

— Mikkelin keskusta odottaa seuraavaa kehitysharppausta. Sitä silmälläpitäen on hyvä täsmentää vastuita ja työnjakoa.

— Jatkuvuutta ajatellen on myös pohdittava, olisiko kumppanuussopimuksen syytä olla pidempiaikainenkin kuin vuoden mittainen, Riihelä sanoo.

Tiina Maczulskij'n irtisanoutumisesta kertoi ensimmäisenä Mikkelin kaupunkilehti.

Uusimmat uutiset