Anttolan ainoa lääkäri irtisanoutui - tilanteeseen etsitään pikaista ratkaisua

Ratkaisuja etsitään ylilääkäreiden palaverissa torstaina.

Anna Egutkina

Sote-lainsäädäntö antaa odottaa itseään.
Sote-lainsäädäntö antaa odottaa itseään.

Mikkelin Anttolan lääkäritilanne aiheuttaa huolta paikallisissa asukkaissa. Vastaanotto yhteispalvelupisteessä Anttola-talolla on nykyisin kahdesti viikossa, mutta nykyisen lääkärin työsuhde päättyy helmikuun lopussa.

Mikkelin kaupungin vs. sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Talo sanoo, että asiaa puidaan tänään torstaina ylilääkäripalaverissa.
— Järjestelyt ovat vielä kesken. Jatkossa on aito tavoite siihen, että Anttolassa voisi olla normaali vahvuus kaksi päivää viikossa.

Yllättävään tilanteeseen Anttolassa jouduttiin nykyisen lääkärin irtisanouduttua. Talon mukaan Mikkelin lääkäritilanne on nyt vaikea, sillä uusia lääkäreitä ei ole saatu rekrytoitua pois lähtevien tilalle.

Johtava ylilääkäri Hans Gärdström sanoo, että Anttolan tilanne pyritään ratkaisemaan voimavaroja siirtämällä. Etusijalla ovat kouluterveydenhoito ja vanhustenhoito.
— Emme mielellämme lähde perumaan jo annettuja lääkäriaikoja, Gärdström korostaa.
— Pankalammen terveysasema on tukipisteenä. Se auttaa akuuttiasioissa.

Mikko Kääriäinen

Mikko Kääriäinen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.