Järvi-Suomen Energian asiakkaista noin 1400 vailla sähköä juhannuspäivän aamuna —Eniten sähköttömiä asiakkaita on Mikkelissä

Korjaustyöt jatkuvat sunnuntaihin.

Jaakko Avikainen

Järvi-Suomen Energian päivystäjät ovat tehneet töitä läpi yön. Arkistokuva.
Järvi-Suomen Energian päivystäjät ovat tehneet töitä läpi yön. Arkistokuva.

Järvi-Suomen Energian asiakkaista noin 1600 oli vailla sähköä juhannuspäivän aamuna hieman ennen yhdeksää. Eniten sähköttömiä asiakkaita oli Mikkelissä ja Mäntyharjussa, tiedottaa Järvi-Suomen Energia.

Keskijänniteverkon korjauksessa on päästy Järvi-Suomen Energian mukaan hyvään vauhtiin, eikä uusia vikoja ole syntynyt verkkoon juhannusaamuna. Korjaustöitä on tehty läpi yön. Korjausten arvioidaan jatkuvan sunnuntaille. 

Lauantai-iltapäivällä korjaustyö etenee pienjänniteverkkoon, mikäli keskijänniteverkkoon ei synny päivän aikana uusia vikoja.
Linjoille kaatuneita puita ei saa poistaa itse, eikä maassa oleviin johtoihin koskea.

Jos kiinteistön sähköt eivät palaudu normaalisti, ole tarkkana ja ota yhteyttä sähköyhtiöön

Keskijänniteverkon korjaustöiden valmistuttua, tulevat pienjänniteverkon viat esille. Tällöin asiakkaiden on oltava tarkkana.

—Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähkö käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat aaltoilevasti normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai pahimmillaan sähköiskun vaara. Jos tunnistat nollavian, katkaise sähköt pääkytkimestä. Sähkökeskuksen metallinen runko voi olla jännitteinen, joten katkaise sähköt varovaisuutta noudattaen, opastetaan Järvi Suomen Energian tiedotteessa.

Tällaisissa tapauksissa asiakkaiden on otettava yhteyttä vikapalvelunumeroon  0800 90440.

Pienjänniteverkon viat eivät päivity yhtiön järjestelmiin automaattisesti, vaan niistä on tultava tieto asiakkailta. Vikapaikoista voi ilmoittaa joko vikapalvelunumeroon tai sähköpostitse www.jseoy.fi.

Linjoille kaatuneita puita ei saa poistaa itse, eikä maassa oleviin johtoihin koskea. 

Voit seurata tilannetta Järvi-Suomen Energian häiriökartasta täältä.