430 haki UPM:n Savonlinnan tehtaalle oppisopimuskoulutukseen — 40 valittiin!

Vaneritehtaalle tuli hakemusvyöry. Käytännössä edes yksi kymmenestä ei päässyt sisään.

Timo Seppäläinen

Tehtaanjohtaja Juhani Tenhusella riitti hakemusten selailua loppuvuodesta. 430 hakijaa halusi UPM:n Savonlinnan vaneritehtaalle oppisopimuskoulutukseen ja 40 heistä valittiin.
Tehtaanjohtaja Juhani Tenhusella riitti hakemusten selailua loppuvuodesta. 430 hakijaa halusi UPM:n Savonlinnan vaneritehtaalle oppisopimuskoulutukseen ja 40 heistä valittiin.

UPM:n Savonlinnan vaneritehtaan neljääkymmentä oppisopimuspaikkaa haki yhteensä 430 henkilöä ympäri Suomea.
Tehtaanjohtaja Juhani Tenhusen mukaan pääosa hakijoista oli Savonlinnan seutukunnalta.
— Noin kolmannes hakijoista oli naisia. Hakijoita ja myös koulutukseen valittuja oli kaikista ikäryhmistä. Toki enemmistö hakijoista ja valituista on nuorempia henkilöitä.
Tenhusen mukaan hakijoiden joukossa oli paitsi työttömiä myös paljon sellaisia henkilöitä, jotka halusivat vaihtaa ammattiaan.

Ensimmäiset koulutukseen valitut aloittivat oppisopimuskoulutuksensa jo viime vuoden puolella. Viimeiset valitut tulivat tehtaalle helmikuun alussa.
Käytännössä alkuperehdytyksen jälkeen koulutettavat ovat siirtyneet nopeasti mukaan kolmivuorotyöhön. Tehtaalla on samalla siirrytty kuusipäiväiseen viikkoon henkilökunnan määrän kasvettua. Työpäiviä on kuusi maanantaista lauantaihin.
— Uusien työntekijöiden hommat ovat lähteneet hyvin käyntiin. Olemme saaneet taloon uusia, sitoutuneita työntekijöitä.
Tenhusen mukaan vaneritehtaan tuotteiden kysyntä on säilynyt hyvänä, joten töitä näyttää riittävän tulevaisuudessakin.

Savonlinnan vaneritehdas valmistaa koivuvanereita pääasiassa kuljetusvälineteollisuuteen, betonointiin ja muihin teollisiin loppukäyttökohteisiin. Tehdas valmistaa myös maxi-kokoisia vanerilevyjä.
Ennen nyt oppisopimuksella palkattuja uusia työntekijöitä tehdas työllisti noin 260 henkilöä, ja nyt henkilömäärä on kasvanut noin kolmeensataan.
Tehtaan tuotantokapasiteetti on ollut 100 000 kuutiometriä vaneria vuodessa, mutta kuusipäiväinen viikko kasvattaa määrää jonkin verran. Ylivoimainen enemmistö Savonlinnassa tehtävästä vanerista menee vientiin.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.