Kaksi nimeä erottuu: Mikkelin ja Pieksämäen seuduilla äänestettiin eurovaaleissa eniten Mauri Pekkarista ja Satu Taavitsaista

Pekkarinen oli suosituin viidessä Länsi-Savon levikkikunnassa.

Jarno Kuusinen

Mauri Pekkarinen (kesk.) on suosittu Mikkelin ja Pieksämäen seuduilla. 
Mauri Pekkarinen (kesk.) on suosittu Mikkelin ja Pieksämäen seuduilla. 

Mikkelin ja Pieksämäen seuduilla äänestystulos on useissa kunnissa jo valmis. Kaksi ehdokasta erottuu selvästi siinä, keitä Mikkelin ja Pieksämäen seuduilla äänestettiin.

Mikkelissä on äänestetty eniten mikkeliläistä Satu Taavitsaista (sd.). Taavitsainen sai kotikaupungistaan 1932 ääntä. Sen jälkeen ääniä ovat saaneet tasaisesti Mauri Pekkarinen (kesk.), Henna Virkkunen (kok.) ja Eero Heinäluoma (sd.), kaikki hieman alle tai yli tuhat ääntä. 

Pieksämäellä eniten ääniä saivat Taavitsainen (552 ääntä), Pekkarinen, Heinäluoma sekä Elsi Katainen (kesk.). He saivat kaikki hieman vajaa 500 ääntä.

Kangasniemellä äänestettiin eniten Pekkarista (328 ääntä) ja sen jälkeen Taavitsaista ja Kataista.

Puumalassa eniten ääniä sai Pekkarinen (124), sen jälkeen Katainen, Taavitsainen ja Heinäluoma. 

Hirvensalmella suosituin oli paikallinen ehdokas eli Maritta Mynttinen (kesk.), joka sai 169 ääntä. Lisäksi ääniä saivat Pekkarinen, Taavitsainen ja Heinäluoma.

Mäntyharjussa äänestettiin eniten Pekkarista (161) ääntä. Yli sata ääntä saivat myös Taavitsainen, Heinäluoma ja Laura Huhtasaari (ps.). Pertunmaalla äänestettiin Pekkarista (61 ääntä), Kataista ja Virkkusta. 

Juvalla äänestettiin eniten Pekkarista (274), Kataista ja Taavitsaista.