Etelä-Savossa rauhallinen päättäjäisviikonloppu – Pieksämäellä rähinöitiin Hiekanpään uimarannalla, Mikkelissä eniten väkeä kokoontui Kirkkopuistoon

Koko Itä-Suomen poliisille lauantain ja sunnuntain välinen yö oli poliisilaitoksen vuoden vilkkain työvuoro.

Elisa Salste

Poliisi joutui käymään koulujen päättäjäisten takia Hiekanpään rantapuistossa Pieksämäellä.
Poliisi joutui käymään koulujen päättäjäisten takia Hiekanpään rantapuistossa Pieksämäellä.

Viikonloppuna poliisin tietoon on tullut Etelä-Savossa vain yksi pahoinpitely, joka liittyy nuorten juhlimiseen koulujen päätyttyä. Pieksämäellä rähinöitiin yleisellä paikalla Hiekanpään uimarannalla sen verran, että poliisikin kävi paikalla.

Rikosylikonstaapeli Mikko Sorjonen Itä-Suomen poliisista kertoo, että koulujen päättäjäisviikonloppu ei juurikaan näkynyt väkivaltatilastoissa Etelä-Savossa.

Sen sijaan koko Itä-Suomen poliisille lauantain ja sunnuntain välinen yö oli poliisilaitoksen vuoden vilkkain työvuoro. Valtaosa tehtävistä painottui päihteisiin ja häiriökäyttäytymiseen liittyviin hälytys- ja valvontatehtäviin, Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa.

Rauhallisen rauhallisen kevätkauden päätteeksi puistoihin ja uimarannoille kokoontui paljon nuoria aikuisia ja alaikäisiä.

Mikkelin alueella eniten väkeä kerääntyi Kirkkopuistoon. Itä-Suomen vakavin kokoontumisiin liittyvä rikos sattui Kuopion Väinölänniemellä, jossa tapahtui tapon yritys teräaseella.

Etelä-Savossa viikonloppuna sattui muutamia muita lieviä pahoinpitelyitä, jotka liittyivät parisuhteisiin tai vastaaviin tapauksiin.

Rattijuoppoja ja hirvikolareita

Poliisi epäilee, että Mikkelissä ja Pieksämäellä on sattunut kolme törkeää rattijuopumusta perjantai-illan ja sunnuntaiaamuna aikana.

Mikkelin tapaus sattui Haukivuorella, Sorjonen kertoo.

Lisäksi Mikkelissä saatiin kiinni yksi rattijuoppo, jonka kohdalla epäillään huumausainerikosta.

Perjantaiaamuna henkilöauto ja hirvi törmäsivät Koikkalantiellä Juvalla. Onnettomuus tapahtui noin kello 9.30 aikaan.

Lauantaiaamuna puolestaan rysähti Joutsantiellä Kangasniemellä, jossa hirvi kuoli kolarissa auton kanssa. Onnettomuus tapahtui noin kello 8.30.

Henkilövahinkoja ei sattunut kummassakaan kolarissa.