Sami Hedberg lastaa laivaan Pohjoismaiden suurimman komediaristeilyn — yksi puuhamiehistä on mikkeliläispromoottori Jukka Holmstedt

— Kun keväällä löysin ympärilleni tiimin hyvällä tavalla vinksahtaneista festivaalijärjestäjistä, niin alkoi tapahtua, Hedberg sanoo.

Risto Hämäläinen

Sami Hedberg lastaa laivaan Pohjoismaiden suurimman komediaristeilyn — yksi puuhamiehistä on mikkeliläispromoottori Jukka Holmstedt

Mikkeliläinen promoottori Jukka Holmstedt on ollut mukana tuottamassa Sami Hedbergin Vadelmavene-komediaristeilyä, joka toteutuu marraskuussa. Hedberg on tapahtuman tiedotteen mukaan hautonut pitkään ajatusta komedian ja risteilyn yhdistämisestä.

Suomen suurin matkustaja-alus Silja Europa lastataan Suomen ykköskoomikoilla, musiikilla ja teatterilla 19. marraskuuta. Vadelmavene-nimeä kantava tapahtuma on Pohjoismaiden ensimmäinen komediaristeily.

Vadelmaveneessä tarjolla on viihdettä laidasta laitaan. Esiintymislavoilla nähdään yli 20 koomikkoa, artistia ja esiintyjäryhmää 80-luvulta tähän päivään asti.

Hedbergin lisäksi mukana ovat Niko Kivelä, Ilari Johansson, Heli Sutela, Jacke Björklund, Mika Eirtovaara, Pete Kosonen, Fredrik Lilius, Jape Grönroos, Riku Suokas, Zaani ja äänivirtuoosi Rudi Rok.

Risteilyn musiikillisesta annista vastaavat Sami Pitkämö Orkesteri feat. Roope Salminen, Kalevauva.fi, Bat & Ryyd, Pedro Hietasen ja M.A. Nummisen muodostama Gommi ja Pommi, Jouni Hynysen ja Miitri Aaltosen Duo Kummitusjuna sekä Hedbergin, Kivelän, Björklundin ja Eirtovaaran muodostama stand-upia ja cover-musiikkia yhdistelevä The Comedians -ryhmä.

Improteatteria esittää Roope Salmisen johtama improryhmä Kolina ja lisäksi yleisö pääsee todistamaan tavallisista perheenisistä koostuvan Daddytummy-Dancers –ryhmän maailman ensi-iltaesitystä.

Monet esiintyjät nähdään lavalla useaan kertaan ja mukana on myös yllätysnumeroita.

— Minulla on ollut jo pitkään idea komediaan pohjautuvasta risteilykonseptista. Kun keväällä löysin ympärilleni tiimin hyvällä tavalla vinksahtaneista festivaalijärjestäjistä, niin alkoi tapahtua. Suunnittelupalaverimme ovat venähtäneet ylipitkiksi, kun hyviä ideoita on tullut niin paljon, ja koska ideat ovat olleet oikeasti hyviä, niin päätimme perustaa risteilyjä varten uuden yrityksen, Hedberg kertoo tiedotteessa.

Mikkeliläinen Jukka Holmstedt on Jurassic Rock -festivaalin ja St. Michel Summerfestin perustaja. Holmstedtin ja Hedbergin lisäksi taustalla on Summer Up -festivaalin ja Goom-risteilyiden entinen puuhamies Erik Jääskeläinen.

Risteily Silja Europalla kestää sunnuntai-illasta maanantai-iltapäivään. Ikäraja on 18 vuotta.

Tiina Knaappila

Tiina Knaappila

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.