Mäntyharjun Taidepoliisi koki kovia: Kaadettiin yöllä kahdesti, pyöriteltiin kadulla ja lopulta pää irtosi – katso video!

Liikenneympyrän veistos joutui ilkivallan kohteeksi keskiviikkona ja poistettiin torstaiaamuna.

Mäntyharjun keskustan liikenneympyrän Taidepoliisi-veistos joutui ilkivallan kohteeksi keskiviikkoyönä.
Veistos kaadettiin ensimmäisen kerran kymmenen aikaan yöllä, minkä jälkeen se nostettiin takaisin paikoilleen korokkeelle.

Ilkivallan tekijöille ensimmäinen kaato ei riittänyt vaan veistos kipattiin nurin vielä toisen kerran pari tuntia myöhemmin.
Tekijät jatkoivat ilkivaltaa vielä potkimalla veistosta kadulla, minkä seurauksena veistokselta irtosi pää.

Ilkivallalla oli useita silminnäkijöitä. Toinen kaato näkyy lukijan kuvaamalla videolla, joka on kuvattu hieman ennen puoltayötä keskiikkona. Video on kuvattu tapahtumahetkellä, jolloin ilta oli jo pimentynyt.

Aamulla veistos poistettiin Mäntyharjun liikenneympyrästä kokonaan.

Taidepoliisi-veistos oli lainassa Taidekeskus Salmelasta. Teos on taiteilija Pekka Kauhasen käsialaa ja se siirrettiin Mäntyharjun keskustan liikenneympyrään kesäkuun alkupuolella.
Veistosten lainaus sisältyy Mäntyharjun kunnan ja Salmelan väliseen markkinointiyhteistyösopimukseen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.