Juva saa valokuituverkon - rakentaminen alkaa kesällä

Valokuituverkko sai riittävän määrän ennakkotilaajia.

Tanja Rihu

Valokuidulle ja  laajakaistahankkeille toivotaan lisää määrärahoja kauppakamarin lausunnossa.
Valokuidulle ja laajakaistahankkeille toivotaan lisää määrärahoja kauppakamarin lausunnossa.

Kolmas yritys sanoi toden Juvalla, sillä MPY aloittaa valokuituverkon rakentamisen ensi kesänä. Määräaikaan mennessä ilmoittautui riittävä määrä tilaajia, joten hanke toteutuu. Kahdella aiemmalla yrityksellä kuituverkko ei ole kiinnostanut tarpeeksi.

— Ennakkoon tarvitsimme 350 tilaajaa helmikuun loppuun mennessä ja määrä on nyt noin 450. Mukana on taloyhtiöitä ja omakotitaloja, MPY:n myyntipäällikkö Mikko Syrjälä toteaa.

Verkon rakennus alkaa kirkonkylältä. Valmista on vuonna 2017, jolloin verkko ulottuu Koikkalaan, Härkälään ja Lautealaan.

— Kuituverkkoon voi yhä ilmoittautua mukaan, sillä rakennus on vasta alkamassa. Aikaisemmilla kerroilla tehdyt ilmoittautumiset eivät ole voimassa, muistuttaa Syrjälä.

Valokuituverkko mahdollistaa merkittävästi nopeammat internet-yhteydet ja tuo Juvalle myös kaapelitelevision.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.