Tilaajalle

Mitä sote- ja maakuntauudistuksen kaatuminen tarkoittaisi Etelä-Savolle? Ainakin mielen- ja kuntoutuksen talo jäisi kuntien maksettavaksi — Mäntyharjun kunnanjohtaja Jukka Ollikainen kritisoi: "Olemme karmealla tiellä, kun olemme ihan Essoten vietävissä kuntataloudessa"

Sote- ja maakuntauudistus on parhaillaan paineisessa, poliittisessa ryöpytyksessä. Länsi-Savo kysyi Etelä-Savon maakuntaliiton muutosjohtajalta Pentti Mäkiseltä, Mikkelin kaupunginvaltuuston ja Essoten hallituksen jäseneltä Seija Kuikalta (kesk.) sekä Mäntyharjun kunnanjohtajalta Jukka Ollikaiselta, mitä uudistuksen kaatuminen tarkoittaisi Etelä-Savolle.

Länsi-Savon arkistokuva Mikkelin keskussairaalalta. Perusterveydenhuoltoa, sosiaalipalveluita ja erikoissairaanhoitoa 
yhdistävää Esper-hanketta alettiin suunnitella jo ennen 
maakuntauudistusta. Mielen- ja kuntoutuksen talon suunnitelmat ovat muuttuneet matkan varrella jo monta kertaa. Essotella on ollut monenlaisia ideoita ilmassa.
Länsi-Savon arkistokuva Mikkelin keskussairaalalta. Perusterveydenhuoltoa, sosiaalipalveluita ja erikoissairaanhoitoa yhdistävää Esper-hanketta alettiin suunnitella jo ennen maakuntauudistusta. Mielen- ja kuntoutuksen talon suunnitelmat ovat muuttuneet matkan varrella jo monta kertaa. Essotella on ollut monenlaisia ideoita ilmassa.

Jos sote- ja maakuntauudistus kaatuu, Etelä-Savon kuntien talousahdinko syvenee. Tällöin kuntien olisi edelleen pystyttävä rahoittamaan itse sosiaali- ja terveyspalvelunsa.