PYK:ille etsitään jatkoa Mikkelissä

Aalto-yliopiston päätös lakkauttaa Pienyrityskeskuksen toiminta Helsingissä ja Mikkelissä ei välttämättä merkitse yrityksiä tukevien toimintojen loppumista.

Pienyrityskeskus toimii Mikkelissä Lönnrotinkadulla.
Pienyrityskeskus toimii Mikkelissä Lönnrotinkadulla.

Aalto-yliopiston päätös lakkauttaa Pienyrityskeskuksen toiminta Helsingissä ja Mikkelissä ei välttämättä merkitse yrityksiä tukevien toimintojen loppumista.
Sidosryhmäviestissään Pienyrityskeskuksen johtaja Anne Gustafsson-Pesonen toteaa, että toiminnalle etsitään jatkajaa. Gustafsson-Pesonen tarkentaa viestiä kertomalla, että vireillä on vahva ”kohti uutta” -projekti, joka tähtää toiminnan jatkamiseen Mikkelissä.


— Uutta yrittäjyyttä ja tukityötä yritysrintaman vahvistamiseksi tarvitaan. Siksi erillinen työryhmä on ryhtynyt selvittämään jatkomahdollisuuksia, sanoo Gustafsson-Pesonen.
Hän korostaa, että Pienyrityskeskuksen 35 vuoden kokemusta yrittäjyyden ja pienten yritysten kehittämisessä ja kouluttamisessa ei tule heittää hukkaan.

Työryhmän kokoonpanosta tai kaavailluista toimintamuodoista hän ei vielä halua kertoa. Mukana on sekä julkisen että yksityisen sektorin toimijoita niin lähiseudulta kuin kauempaa.
Pienyrityskeskuksen toiminta ei muutenkaan lopu lennosta, vaan asteittain.
Gustafsson-Pesosen mukaan Pienyrityskeskus ei aloita uusia projekteja, mutta kaikki rahoituksen saaneet ja käynnissä olevat asiakas-, yhteistyökumppani- ja rahoittajasitoumukset sekä toimenpiteet hoidetaan keskeytyksettä. Projektit työllistävät osan henkilöstöstä vielä pitkään.
Aalto-yliopiston talousjohtaja Marianna Bom sanoo, että työntekijöiden asemasta ei voi kertoa tarkemmin ennen kuin henkilökohtaiset keskustelut henkilöstön kanssa on käyty. Myös hän toteaa, että olevat sitoumukset hoidetaan huolella loppuun.

Bom sanoo, että ratkaisun taustalla ovat Aalto-yliopiston rahoitukseen kohdistuvat merkittävät leikkaukset.
— Aalto-yliopistolla ei ole mahdollisuuksia aloittaa uusia projekteja Pienyrityskeskuksessa, koska sen toiminta on ollut tappiollista.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.