Kaksikaistainen pyörätie, erilaisia pyöräparkkeja ja pop-up-kojuja — Maaherrankadulla alkaa perjantaina pyöräilijöille ja kävelijöille suunnattu kesäkokeilu

Pysäköintiä rajoitetaan tiistaista lähtien. Kokeilun tarkoituksena on edistää kävelyolosuhteita keskustan alueella.

Maaherrakadun pyöräily- ja kävelyolosuhteita parannetaan ainakin kesän ajaksi.
Maaherrakadun pyöräily- ja kävelyolosuhteita parannetaan ainakin kesän ajaksi.

Osa Maaherrankadusta muuttuu perjantaina kävelijä- ja pyöräilijäystävällisemmäksi. Kauppakeskusten Stellan ja Akselin välissä kulkevalla kadunpätkällä toteutettava kokeilu kestää elokuuhun saakka.

Näkyvimpänä muutoksena Maaherrankadulle ilmestyy Stellan puoleiselle sivulle rakennettava kaksikaistainen pyörätie. Pyöräilijän näkökulmasta muutokset eivät jää liikkuvuuden parantamiseen. Kadun varteen tulee testattavaksi kolmea erilaista pyöräparkkia.

Akselin puolelle katua raivataan tilaa oleskeluun, istutuksille sekä myynti- ja pop-up-toimintaan.

Autojen katupysäköintipaikkoja alueelle jää neljä kappaletta. Näistä kaksi on osoitettu invapysäköinnille.

Alueen rakentaminen alkaa tiistaina

Alueen rakentaminen aloitetaan tiistaina. Virallisesti Maaherrankadun kesäkokeilu alkaa perjantaina järjestettävän Kesäkatu-tapahtuman yhteydessä.

Katukokeilu kuuluu Mikkelin kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmaan. Ohjelmassa on mainittu keskustan jalankulkupainotteisuuden kasvattaminen ja pyöräpysäköinnin kehittäminen. Kokeiluun valikoituneet muutokset Maaherrankadulle ovat peräisin huhtikuussa kaupunkilaisille ja yrittäjille pidetystä työpajasta.

Kaupungin toiveissa on kävelyn ja pyöräilyn edistämisen lisäksi tarjota mahdollisuuksia yrityksille ja muille toimijoille pop-up-hengessä.

Luetuimmat