Syysloma tarjoaa paljon tekemistä Mikkelin seudulla, kokosimme parhaat vinkit lapsiperheille – Audiopakopeliin voi osallistua vaikka kotisohvalta käsin

Syyslomalla voi Mikkelissä kokeilla vaikkapa golfia tai osallistua virtuaaliseen satuseikkailuun.

Annika Pitkänen

Vekkulan keppiheppatarvikepajassa tehdään torstaina keppihevosille tarvikkeita, kuten loimia ja voittoruusukkeita. Kuvituskuva.
Vekkulan keppiheppatarvikepajassa tehdään torstaina keppihevosille tarvikkeita, kuten loimia ja voittoruusukkeita. Kuvituskuva.

Korona on karsinut syysloman menoja, mutta täysin toimetonna ei tarvitse olla. Mikkelin seudulla on tänäkin vuonna tarjolla erilaisia tapahtumia syyslomalaisille. Kokosimme parhaat menovinkit Mikkelistä.

1. Työpajoja Vekkulassa

Lasten kulttuurikeskus Vekkulassa järjestetään lapsille työpajatoimintaa koko viikon ajan 19.–23. lokakuuta.

Maanantaina ja perjantaina valmistetaan omia keppinukkeja, joilla on mahdollisuus esittää pajan lopuksi oma nukketeatteriesitys. Tiistaina askarrellaan Pet Shop -miniatyyrimaailma Vekkulan kierrätysmateriaaleista. Keskiviikkona työpajalla pääsee valmistamaan oman bofferi- eli pehmomiekan. Torstaina puolestaan askarrellaan keppihepoille tarvikkeita, kuten loimia ja voittoruusukkeita.

Pajat järjestetään kello 11–14. Osallistumismaksu vaihtelee pajasta riippuen 15–20 euroon.

Pajoihin otetaan enintään kymmenen osallistujaa. Ilmoittautumiset sähköpostilla kulttuurikeskusvekkula@gmail.com.

Lasten kulttuurikeskus Vekkulassa on tänäkin vuonna paljon erilaisia työpajoja.
Lasten kulttuurikeskus Vekkulassa on tänäkin vuonna paljon erilaisia työpajoja.

2. Satuseikkailua Mikkelissä

Mikkelin kulttuuripalvelut järjestää tiistaina 20. lokakuuta virtuaalisen satuseikkailun kirjaston ja kaupungintalon läheisyydessä.

Seikkailua varten osallistuja tarvitsee mobiililaitteen, johon ladataan Plus 3D-sovellus. Aarrekartan avulla kiertämällä etsitään taika-avaimia, jotka aukaistaan sovelluksella. Seikkailussa hyödynnetään tarinallisuutta, teknologiaa ja suomalaista kansanperinnettä.

Satuseikkailun voi käydä kiertämässä omaan tahtiin. Avoinna virtuaaliseikkailu on kello 10–17. Seikkailu on maksuton.

3. Liikuntaa Saimaa-stadiumilla

Saimaa-stadiumilla on tiistaina 20. lokakuuta Mikkelin kaupungin liikuntapalveluiden järjestämä maksuton liikuntavuoro kello 14–16.

Lasten liikuntavuoro on 5–12-vuotiaille suunnattu paikallisten urheiluseurojen järjestämä liikuntailtapäivä. Lapset voivat tulla vuorolle nauttimaan liikunnasta ja saamaan opastusta eri urheilulajeista.

Koululaiset voivat osallistua toimintaan itsenäisesti, mutta alle kouluikäisillä tulee aina olla aikuinen mukanaan. Toimintaan ei ole ennakkoilmoittautumista.

Tällä kertaa mukana ovat koripalloseura Mikkelin NMKY ja Mikkelin Voimistelijat Lob-82.

Pienille lapsille ja koululaisille on omat satutuokionsa tiistaina.
Pienille lapsille ja koululaisille on omat satutuokionsa tiistaina.

4. Satutuokioita Pääkirjaston puistoissa

Syyslomalla pääsee sukeltamaan myös satujen maailmaan. Mikkelin kirjasto järjestää satutuokion Pääkirjaston puistossa tiistaina 20. lokakuuta.

Pienten lasten satutuokio on kello 10–11 ja koululaisten tuokio kello 13–14. Satutuokiot ovat ilmaisia. Molemmilla kerroilla on myös runo-ongintaa.

Lisäksi kirjastosta kannustetaan viettämään syysloma lukulomana. Kirja-alan järjestöjen yhteiskampanja toteutetaan nyt toista kertaa. Kampanjan verkkosivuille Lukuloma.fi on koottu kirjavinkkien lisäksi tulostettavia värityskuvia, joiden avulla voi asettaa itselleen lukutavoitteita ja seurata niiden etenemistä.

5. Nyt pääsee kokeilemaan golfia!

Lomalla ei sovi unohtaa liikuntaakaan. Keskiviikkona on mahdollista käydä kokeilemassa golfia Savon Golftiimin harjoitushalli Rokkalassa osoitteessa Porrassalmenkatu 50.

Lajia kokeilemaan pääsee kello 13–16. Järjestäjinä ovat Golf Porrassalmi ja Savon Golftiimi. Tapahtuma on maksuton.

Anu Kiljunen

Myös golfia pääsee kokeilemaan halutessaan, tosin sisätiloissa.
Myös golfia pääsee kokeilemaan halutessaan, tosin sisätiloissa.

6. Kotonakin voi pelata pakopeliä

Myös ne, jotka haluavat pysytellä kotona, on huomioitu. Pako Piparkakkutalosta -audiopakopeliin voi osallistua vaikkapa kotisohvalta. Audiopakopeli on pakopelin kaltainen pelikokonaisuus, joka hyödyntää tarinankerronnallisen pelin mallia.

Pienryhmä pelaajia voi pelata peliä kotoa käsin tai jopa niin, että pelaajat ovat kaikki eri paikoissa pelaamassa. Osallistujalta vaaditaan peliin toimivaa nettiyhteyttä sekä puhelinta tai muuta laitetta, jolla etäyhteys pelinohjaajaan voidaan ottaa pelin ajaksi. Lisäksi pelaajilla on hyvä olla kyniä sekä paperia.

Peli sopii 6–11-vuotiaille. Suositeltu ryhmäkoko on 2–4 henkilöä. Pienten seikkailijoiden kanssa pitää olla aikuinen. Peli kestää noin 45 minuuttia.

Pakopeliä pääsee pelaamaan keskiviikkona 21.10. kello 14–15 ja 15–16, torstaina 22.10. kello 15–16 ja 17–18 ja perjantaina 23.10. kello 13–14. Varaa aika audiopakopeliin sähköpostitse osoitteesta seikkailuelamys@gmail.com.

Audiopakopeli on osa Porukalla! -hankkeen osallisuustoimintaa. Peli on maksuton.