Mikkeliläinen kulttuuriperinnön asiantuntija Kirsti Kovanen nousi Kotiseutuliiton hallitukseen

Valinta tehtiin liiton syyskokouksessa lauantaina.

Jaakko Avikainen

Arkkitehti Kirsti Kovanen toimi rakennussuojelun ja kulttuuriympäristöjen vaalimisen asiantuntijajärjestö ICOMOSin pääsihteerinä vuosina 2011-2017.
Arkkitehti Kirsti Kovanen toimi rakennussuojelun ja kulttuuriympäristöjen vaalimisen asiantuntijajärjestö ICOMOSin pääsihteerinä vuosina 2011-2017.

Mikkeliläinen Kirsti Kovanen on valittu Kotiseutuliiton hallitukseen. Asiasta päätettiin liiton syyskokouksessa lauantaina.

Kovanen toimi vuosien ajan kansainvälisen rakennussuojelun ja kulttuuriympäristöjen vaalimisen maailmanlaajuisen asiantuntijajärjestön Icomoksen pääsihteerinä. Pesti loppui vuoden 2017 lopulla. 

Lisäksi Kovanen on tehnyt pitkän työuran Etelä-Savon ELY-keskuksen arkkitehtina, rakennussuojelun neuvonta-arkkitehtina Etelä-Savon maakuntaliitossa ja seutukaava-arkkitehtina.

Kovanen aloittaa ensi vuoden alusta myös Arkkitehtuurin ja muotoilu -toimikunnan puheenjohtajana.

Syyskokouksessa liiton uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi valittiin espoolainen Sampo Suihko. Varapuheenjohtajaksi nousi lappeenrantalainen Anne-Maija Laukas, joka on ollut kotiseutuliiton hallituksen jäsen jo vuodesta 2012. Suihko on ollut Kotiseutuliiton hallituksen jäsen jo vuodesta 2015.

Ensi vuonna 70 vuotta täyttävä Kotiseutuliitto on valtakunnallinen kotiseututyön keskusjärjestö ja suomen suurin kulttuuriperintöalan kansalaisjärjestö.