Kangasniemen kunnanhallitus hylkäsi Myrskylyhdyn avustushakemuksen

Yhdistys tavoitteli lähes 90 000 euron suuruista avustusta.

Myrskylyhty työllistää nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä muun muassa autokorjaamossaan.
Myrskylyhty työllistää nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä muun muassa autokorjaamossaan.

Kangasniemen kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessaan hylätä nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä työllistävän Myrskylyhty ry:n avustushakemuksen.

Yhdistys haki kunnalta 89 418 euron suuruista avustusta kahden ohjaajan palkkaamiseksi ensi vuodeksi.

Hakemuksessa sanottiin, että ohjaajien palkkaaminen on edellytys 20—40 työttömän ohjaus- ja työtoiminnan järjestämiselle.

Yhdistys pyörittää muun muassa autokorjaamoa ja päiväkeskusta. Lisäksi yhdistyksen kirjoilla olevia työllistävät kiinteistön- ja pihanhoitotyöt.

Hallitus: Kangasniemen Työttömille 50 000 euroa

Päätöstä kunnanhallitus perustelee, että kunta ottaa jatkossa suuremman vastuun työllisyystoiminnan järjestämisestä.

Kunnanhallituksen lokakuussa hyväksymän työllisyysstrategian mukaan kunnan työllisyyspalvelujen uudelleen organisoiminen toteutetaan ensi vuoden alussa.

Tavoitteina ovat nuorten työllistämisen aktivointi ja toimenpiteet kunnalle tulevan sakkoperusteisen työmarkkinakustannuksen vähentämiseksi.

Tähän kuvioon sopinee Kangasniemen Työttömien toiminta, sillä kunnanhallitus päätti myöntää yhdistykselle 50 000 euroa ohjaajien palkkaamiseen.

Yhdistys pyörittää muun muassa kirpputoria, puu- ja metalliverstasta ja hyvinvointikeskuksen kanttiinia. Lokakuun lopussa yhdistyksen kirjoilla oli 45 työntekijää.