Yksi uusi koronatartunta todettu Essoten alueella – Koronatilanne on Essotessa nyt yksi Euroopan parhaista

Essote muistuttaa, että koronatestiin tulee hakeutua välittömästi vähäistenkin oireiden johdosta.

Taru Hokkanen

Rauhallinen tilanne näkyy Essoten alueen ilmaantuvuusluvuissa.
Rauhallinen tilanne näkyy Essoten alueen ilmaantuvuusluvuissa.

Essoten alueelta on löytynyt jälleen yksi uusi positiivinen koronanäyte. Tartunta liittyy tiistaina todettuihin tartuntoihin, jotka ovat peräisin ulkomailta.

– Minua on alkanut huolettaa, että monet viime päivinä testaukseen tulleet ovat saapuneet vasta useiden päivien sairastamisen jälkeen. Tässä välissä on saatettu liikkua kodin ulkopuolella hyvinkin paljon. Ohjeeni on, että lievissäkään oireissa ei mennä töihin tai liikuta julkisilla paikoilla, jos ei ole käynyt koronatestauksessa. Testiin pääsee hyvin ja tulokset tulevat pääsääntöisesti vuorokauden sisällä, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä Essoten tiedotteessa.

Rauhallinen tilanne näkyy Essoten alueen ilmaantuvuusluvuissa. Kansallisella tasolla koronan 14 vuorokauden ilmaantuvuus on toiseksi alhaisin eli 6,1 tapausta 100 000 asukasta kohden. EU-tasolla Etelä-Savo on yksi parhaista alueista Euroopassa.

– Tästä iso kiitos kuuluu asukkaiden vastuulliselle toiminnalle. Jotta tilanne pysyy jatkossakin näin hyvänä, tulee testaukseen hakeutua vähäistenkin oireiden johdosta. Yksikin tapaus aloittaa uuden tautiryppään, joka voi muuttaa tilanteen nopeasti radikaalisti huonommaksi ja johtaa uusiin rajoitustoimiin, muistuttaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Itä-Savon alueella tummia pilviä taivaalla

Sosteri tiedotti keskiviikkona yhteensä kahdeksasta uudesta koronavirustartunnasta Itä-Savon alueella. Tällä viikolla Sosterin alueella on todettu yhteensä 15 koronavirustartuntaa.

Keskiviikkona tiedotetuista tartunnoista seitsemän liittyi Savonlinnan teatterin ketjuun ja yksi Itä-Karjalan kansanopistoon.

Uusista tartunnoista kolme liittyy teatterin tartuntaketjuun. Itä-Karjalan kansanopiston ketjuun uusista tartunnoista liittyy neljä.

Myös altistumisten määrä kasvaa. Tällä hetkellä Punkaharjun alakoulusta kaksi koululuokkaa ja opettajia on asetettu karanteeniin. Heitä on yhteensä noin 50–60 henkilöä.