Yle: Ferrarin F1-tallin työntekijäksi esittäytynyt hirvensalmelaismies huijasi useita tahoja

Mies huijasi kunnan maksamaan somenäkyvyydestä, mutta videot eivät vastanneet odotuksia.

All over press

Hirvensalmelaismiehen F1-maailmaan sijoittuva kertomus sai tilaa myös eteläsavolaisissa medioissa.
Hirvensalmelaismiehen F1-maailmaan sijoittuva kertomus sai tilaa myös eteläsavolaisissa medioissa.

Yleisradio kertoo verkkosivuillaan, miten hirvensalmelainen mies huijasi alkuvuonna useita tahoja tarinallaan työpaikasta Ferrarin F1-tallissa.

Tarinan onnellisten sattumien kautta Italiasta saadusta työpaikasta uskoivat niin kunnan edustajat, useat yritykset, yksityishenkilöt kuin alueen media. Miestä haastateltiin muun muassa Yleen ja Länsi-Savoon.

Tarinan siivittämänä mies teki yhteistyösopimuksen Hirvensalmen kunnan kanssa. Sen mukaan hänen oli tarkoitus mainostaa kuntaa F1-kiertueen aikana omassa videoblogissaan. Videoiden sisältö osoittautui muuksi kuin oli oletettu.

Mies teki samansuuntaisen sopimuksen myös ainakin yhden hirvensalmelaisen yrityksen kanssa. Myös yksityishenkilöt antoivat hänelle tukeaan. Ylen haastattelemat henkilöt ovat vahvistaneet miehen olevan usealle taholle velkaa yhteensä tuhansia euroja.

Yle osoitti tarinan perättömäksi

Epäilyt miehen tarinoiden todenperäisyydestä heräsivät ja Yle kertoo jutussaan miehen tarinan lopulta paljastuneen valheeksi.

Mies ei itse halunnut kommentoida asiaa.

Länsi-Savon päätoimittaja Timo Laitakari pitää tapahtumaa lehden kannalta vakavana.

— Meidän toimituksessa prosessi on pettänyt pahasti, jos Ylen tiedot pitävät paikkansa, kuten nyt näyttää, Laitakari sanoo.

—Journalistin ohjeiden mukaan tiedot on tarkistettava mahdollisimman hyvin myös silloin, kun ne on aikaisemmin julkaistu. Nyt emme tässä onnistuneet.