Asuntovaunu syttyi tuleen Pieksämäellä

Palosta aiheutunut savu näkyi jopa kolmen kilometrin päähän. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Timo Laitakari

Tuleen syttynyt asuntovaunu pysäköitiin bussipysäkille.
Tuleen syttynyt asuntovaunu pysäköitiin bussipysäkille.

Pieksämäen Kangasniementiellä syttyi asuntovaunu tuleen tänään maanantaina puoli yhdentoista jälkeen. Auto oli matkalla Kangasniementien suuntaan noin kymmenen kilometrin päässä Pieksämäeltä.

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Päivystävän palomestari Eero Ahon mukaan auton kuljettaja havaitsi peräpeilistä vaunun olevan tulessa ja pysäytti auton bussipysäkille. Palon huomasi myös ohikulkija, joka soitti välittömästi hätäkeskukseen.

– Ohikulkija myös haki esimerkillisesti nestekaasupullot pois vaunun takaosasta ennen kuin tuli ryöpsähti täysin valloilleen, Aho kertoo.

Pelastushenkilöstön saapuessa paikalle auto oli täysin tulessa. Sammutustöihin kului Ahon mukaan noin tunti, eikä vaunusta jäänyt jäljelle muuta kuin runko.

Palosta aiheutunut savu näkyi jopa kolmen kilometrin päähän. Runsaan savun takia pelastushenkilöstö joutui ohjaamaan liikennettä paikan päällä.

Suuremmilta sammutustöiltä vältyttiin auton pysähdyspaikan ansiosta.

– Bussipysäkki oli sinällään hyvä paikka, että palo ei päässyt leviämään maastoon. Maasto on nyt niin kuivaa, että liikenneväline- ja rakennuspaloissa tuli leviää helposti, mikä aiheuttaa paljon lisätöitä, Aho kertoo.

Palon syytä ei tiedetä.