Jukka Toivakkaa epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta — Toivakka siirtyy toistaiseksi sivuun Jukurien hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan tehtävistä

Asiaa käsitellään Etelä-Savon käräjäoikeudessa tiistaina.

Jaakko Avikainen

Jukka Toivakka
on Jukurien toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja.
Jukka Toivakka on Jukurien toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Jukurien toimitusjohtajaa ja hallituksen puheenjohtajaa Jukka Toivakkaa epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamista. Toivakalle vaaditaan rangaistusta myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja pahoinpitelyn yrityksestä.

Jukurit tiedotti maanantaina, että Toivakka siirtyy keskeneräisen oikeusprosessin vuoksi toistaiseksi sivuun tehtävistään yhtiön hallituksen puheenjohtajana ja toimitusjohtajana. Tiedotteessa kerrotaan, että syytteet eivät liity Toivakan työ- ja luottamustehtäviin Jukureissa.

Länsi-Savo tavoitti Toivakan puhelimitse. Hän ei halunnut kommentoida asiaa. Asiaa käsitellään Etelä-Savon käräjäoikeudessa tiistaina.

Toivakan asemasta Jukureissa päätetään oikeuskäsittelyn jälkeen

Jukurien pääomistaja ja hallituksen varapuheenjohtaja Heikki Viitikko kertoo, että Toivakka ilmoitti itse seuralle ja hallitukselle maanantaina jäävänsä toistaiseksi sivuun tehtävistään. Näin seurassa säilyisi työrauha.

— Mielestäni miehekäs ratkaisu, Viitikko sanoo.

Jukureille ei etsitä väliaikaista toimitusjohtajaa vaan arki seurassa jatkuu ennallaan. Urheilullista puolta Jukureissa johtaa Jukka Holtari ja operatiivinen johto on jaettu neljälle eri työntekijälle.

— Tiukoissa paikoissa he voivat olla yhteydessä hallitukseen, Viitikko sanoo.

Hallituksen puheenjohtajan vastuista vastaa nyt Viitikko varapuheenjohtajana.

Toivakan syytteistä vakavin on epäily virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Siitä voi seurata vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta.

Toivakan asemasta Jukurien organisaatiossa on tarkoitus päättää oikeuskäsittelyn jälkeen. Toivakka on myös Suomen jääkiekkoliiton hallituksen varapuheenjohtaja.

Ilta-Sanomien mukaan epäillyt rikokset tapahtuivat Mikkelissä 14.12.2018. Lehden mukaan Toivakka kiistää syyllistyneensä rikoksiin.

Länsi-Savo julkaisee epäillyn nimen poikkeuksellisesti jo ennen oikeuden päätöstä. Perusteena ovat toisaalta rikosepäilyn vakavuus, toisaalta Toivakan yhteiskunnallinen asema.

Juttua täydennetty klo 12.35: Lisätty tietoa Jukurien tiedotteesta. Juttua täydennetty klo 14.41: Lisätty Heikki Viitikon kommentit. Juttua täydennetty kello 16.37: Lisätty peruste epäillyn nimen julkaisulle.