Mäntyharjun entinen kunnanjohtaja Jussi Teittinen hakee Taipalsaaren kunnanjohtajaksi — Pikahaku päättyi perjantaina

Taipalsaari joutui kiirehtimään kunnanjohtajan hakua, kun Johanna Mäkelä valittiin Lemille talous- ja hallintojohtajaksi.

Minna Mänttäri

Taipalsaari hakee kunnanjohtajaa pika-aikataululla.

Taipalsaaren kunnanjohtajan virkaan hakee kuusi henkilöä. Yksi heistä on Mäntyharjun entinen kunnanjohtaja, hallintotieteiden maisteri Jussi Teittinen.

Teittinen on tavoitellut myös Punkalaitumen kunnanjohtajan paikkaa.

Hän on toiminut myös Heinolan kaupunginjohtajana, ja sen jälkeen konsulttiyhtiö Tamoran palveluksessa.

Taipalsaaren kunnanjohtajan paikkaa hakevat Teittisen lisäksi myös diplomi-insinööri Jarmo Härkönen, kauppatieteiden maisteri Timo Kiviaho, yhteiskuntatieteiden maisteri Kari Kuuramaa, sairaanhoitaja YAMK Eira Leino jakauppatieteiden maisteri Tomi Sillanvuo.

Syyskuun 26. päivä kokoontunut kunnanhallitus päätti laittaa kunnanjohtajan viran auki välittömästi. Hakuaika oli lyhyt ja se päättyi perjantaina.

Tulevalta kunnanjohtajalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa sekä kuntatalouden ja kunnallishallinnon vahvaa osaamista. Hakija voi esittää oman palkkatoiveensa.

Taipalsaaren kunnanjohtajan virka jäi avoimeksi kesäkuussa, kun Jari Willman irtisanoutui tehtävästään. Kunnanhallitus päätti loppukesällä lykätä hakuprosessin aloitusta siihen saakka, kunnes eduskunta olisi päättänyt maakunta- ja soteuudistuksen kohtalosta.

Hallintojohtaja Johanna Mäkelän piti näin ollen toimia vt. kunnanjohtajana ainakin joulukuuhun saakka. Tilanne kuitenkin muuttui, kun Lemin kunnanhallitus valitsi maanantaina Mäkelän uudeksi talous- ja hallintojohtajakseen.

Luetuimmat