Päämajasymposium keskustelee Suomen sisäisestä turvallisuudesta — Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli on täynnä

Itsenäisyyden alun kuohunta ja nykypäivä kohtaavat Päämajan kesäsymposiumissa. Juvalla syntynyt vuorineuvos Reijo Karhinen piti Mannerheim-luennon täydelle salille.

Susanna Vilpponen

Vuorineuvos Reijo Karhinen piti Mannerheim-luennon symposiumin aluksi.
Vuorineuvos Reijo Karhinen piti Mannerheim-luennon symposiumin aluksi.

Päämajan kesäsymposium puhuu tänä vuonna maan sisäisestä turvallisuudesta.

Tänään keskiviikkona Mikkelin konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa käynnistynyt symposium kokoaa teemasta keskustelemaan sekä historian tutkijoita että tämän hetken poliittisia päättäjiä.

Turvallisuusteemasta käydään kaksi keskustelua, jossa aihetta luodataan sekä kansallisen historian että tämän hetken arjen näkökulmasta.

Historiallinen keskustelu liittyy vuoden 1918 tapahtumiin. Aiheesta keskustelevat Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen, professori Tiina Kinnunen ja tietokirjailija Mikko Laiho.

Kinnunen on Oulun yliopiston Suomen ja Keski-Euroopan historian professori. Laiho on mikkeliläinen luokanopettaja ja tietokirjailija, joka on tutkinut muun muassa vuoden 1918 Savon rintaman tapahtumia.

Susanna Vilpponen

Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli on täynnä kutsuvieraita ja muita symposiumista kiinnostuneita.
Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli on täynnä kutsuvieraita ja muita symposiumista kiinnostuneita.

Toinen paneeli tarkastelee tätä hetkeä ja tulevaisuutta.

Keskustelussa mukana ovat kokoomuslainen sisäministeri Kai Mykkänen, professori Heikki Hiilamo, vuorineuvos Reijo Karhinen ja tutkija Maria Ohisalo.

Hiilamo on Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori. Ohisalo on vihreiden varapuheenjohtaja ja Y-säätiön tutkija. Säätiö tutkii muun muassa syrjäytymistä ja huono-osaisten asemaa yhteiskunnassa.

Karhinen, joka on jäänyt eläkkeelle osuuspankkijärjestön pääjohtajan tehtävästä, piti myös symposiumin perinteisen osan, Mannerheim-luennon.

Tilaisuuden avaa Länsi-Savon vastaava päätoimittaja Timo Laitakari. Päätössanat lausuu Ylen uutis- ja asiasisältöjen päätoimittaja Riikka Räisänen.

Päämajasymposiumin järjestävät yhteistyössä Mikkelin Kaupunki, Etelä-Savon maakuntaliitto, Yle ja Länsi-Savo. Tämän kesän tapahtuma on järjestyksessään 11. symposium.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Juttua korjattu klo 11.23: Korjattu Riikka Räisäsen sukunimi.