Kaksi uutta koronatartuntaa viikonlopun aikana Essoten alueella – Yli 85-vuotiaiden koronarokotukset alkoivat

Essoten nettisivuille on avattu ajanvaraus rokotukseen oikeutetuille.

Arja Reinikainen

Essoten alueella koronatilanne näyttää kokonaisuudessaan hyvältä. Viimeisimpänä päästiin aloittamaan yli 85-vuotiaiden rokottaminen.
Essoten alueella koronatilanne näyttää kokonaisuudessaan hyvältä. Viimeisimpänä päästiin aloittamaan yli 85-vuotiaiden rokottaminen.

Essoten alueelta on löytynyt viikonlopun aikana kaksi uutta koronatartuntaa, Essote tiedottaa.

Toinen positiivinen koronatestin tulos havaittiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Toinen tartunta löytyi muualta Suomesta tulleelta henkilöltä. Tämän tapauksen johdosta alle kymmenen henkilöä on asetettu karanteeniin.

– Kokonaistilanne näyttää hyvältä. Viime viikon tartuntaketjut on saatu hallintaan. Testausmäärät ovat kuitenkin edelleen kovin pieniä. Testaukseen pitää tuoda myös nuoret pientenkin koronaan viittaavien oireiden johdosta, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Yli 85-vuotiaiden eli vuonna 1935 ja sitä ennen syntyneiden rokotukset ovat käynnistyneet. Essoten nettisivuille on avattu ajanvaraus, jonne rokotukseen oikeutetut tai heidän läheisensä voivat tehdä rokotukseen oikeutetulle hänen puolestaan varauksen.

– Aikoja on vielä valitettavan vähän, koska rokotteita tulee hitaasti ja osa rokotteista alkaa mennä jo aiemmin rokotteen saaneen toiseen pistokseen. Avaamme aikoja lisää heti, kun saamme tietoa rokotteiden saapumisesta. Valtaosan tästä asiakasryhmästä tavoitamme kotihoidon kautta, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Ajanvaraus löytyy täältä.

Koronatiedusteluja varten uusi puhelinnumero

Essote avaa myös 19. tammikuuta lähtien koronatiedusteluja varten uuden puhelinnumeron 040 359 9781. Numerosta voi kysellä lisätietoja, jos muualta ei löydy tietoa.

Numerosta vastataan arkisin klo 8–15. Sen kautta voi myös varata rokotusajan, jos rokotettavalla ei ole nettiyhteyksiä tai henkilöä, joka voi tehdä rokotusajanvarauksen.

Valtakunnallisessa korona-asioiden puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja chatissa saa myös yleistä tietoa koronaviruksesta sekä neuvontaa Koronavilkku-sovelluksen käytössä. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.