Pannukakkutalo avaa viimein ovensa Mikkelissä

Mikkelin erikoisuudeksi harkitaan muikkutäytettä.

Mari Koukkula

Yrittäjä Tarja Lappalainen ja Pannukakkutalo-ketjun perustaja Johanna Siermala odottavat innolla Mikkelin ravintolan avaamista.
Yrittäjä Tarja Lappalainen ja Pannukakkutalo-ketjun perustaja Johanna Siermala odottavat innolla Mikkelin ravintolan avaamista.

Kauppakeskus Akselin pohjakerroksessa sijaitsevassa Pannukakkutalossa käy kova kuhina. Yrittäjä

Tarja Lappalainen

viimeistelee miehensä ja muiden auttavien käsien avulla tulevan ravintolan sisustusta. Apuna työssä on myös Pannukakkutalo-ketjun perustaja ja idean äiti

Johanna Siermala

. Lappalainen esittelee ylpeänä muun muassa pitkää pirtinpöytää, joka on peräisin eteläsuomalaisesta antiikkiliikkeestä. Pöydän puumateriaali on peräisin pappilan vanhasta väliseinästä.– Se on varmaankin Mikkelin pisin pirtinpöytä, Lappalainen heittää. Puisen pöydän ympärille ja muualle ravintolaan pannareita mahtuu maistelemaan kerralla 50 asiakasta. Katutasossa käytössä on myös Ravintola Hillan entinen terassi, mikä tuo mukanaan reilut kolmekymmentä lisäpaikkaa. Pannukakkutalon idea on lähtöisin Johanna Siermalan vuonna 2000 tekemältä lomamatkalta Hollannista. Kymmenen vuotta myöhemmin Siermala avasi ensimmäisen ravintolan Ouluun kahden siskonsa ja äitinsä kanssa. Sittemmin ravintoloita on avattu Leville, Poriin, Jyväskylään ja viimeisimpänä Mikkeliin.– Kysyntä on ollut kovaa. Tämäntyyppiset ravintolat ovat tuttuja keskieurooppalaisille, mutta Suomessa tämä on vielä uutta. Kaiken pohjana on meidän perheen kehittämä, salainen pannukakkuresepti, Siermala sanoo. Tarja Lappalainen innostui pannukakuista ja yrittämisestä, kuinkas muuten, vieraillessaan Oulun Pannukakkutalossa.– Otin sen jälkeen yhteyttä Johannan äitiin

Raili Kukkohoviin

ja hommat lähtivät etenemään. Tuli vähän kiirekin, kun olin 11 vuotta virassa edellisessä työssäni seurakunnalla emäntänä. Vastuullani oli Susiniemen leirikeskus, Lappalainen kertoo. Lappalaisen johtamassa ravintolassa kaasuliedellä paistettuja pannareita tarjoillaan kymmenillä eri tavoilla, suolaisena ja makeana. Franchise-periaatteella toimivan yrityksen konseptiin kuuluu, että täytteet ovat suurimmaksi osaksi samat kaikissa ketjun ravintoloissa. Uusia ideoita ja alueellisia erikoisuuksia otetaan kuitenkin mukaan. Lappalainen ja Siermala ovat innostuneita ainakin muikkupannukakusta, joka saatetaan nähdä jossain vaiheessa Mikkelin ravintolan listalla. Lisäksi ravintola pyrkii käyttämään hyväkseen sesonkituotteita, kuten erilaisia kotimaisia marjoja.– Mansikat haetaan Mikkelin torilta, Lappalainen lupaa. Uudessa ravintolassa työskentelee kesällä Lappalaisen lisäksi reilut 10 työntekijää. Ravintolan viralliset avajaiset järjestetään tiistaina.

Lasse Laitinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet