Essote sai 1,3 miljoonan euron tuen kotihoidon kehittämiseen

Hankkeen toiminta-aluetta ovat Essoten seitsemän jäsenkuntaa ja Pieksämäki.

Taina Kivijärvi

Kotihoidon asiakaskunta on kasvava. Käynnistyvällä hankkeella Essote haluaa parantaa kotihoidon vetovoimaa. Kuvituskuva.
Kotihoidon asiakaskunta on kasvava. Käynnistyvällä hankkeella Essote haluaa parantaa kotihoidon vetovoimaa. Kuvituskuva.

Kotihoito on tärkeä osa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän eli Essoten toimintaa. Viime vuonna Essote toteutti Vetovoimainen kotihoito Etelä-Savossa -hankkeen ja nyt sille on saatu jatkorahoitus.

Euroopan sosiaalirahasto on myöntänyt miljoonan verran tukea 1,3 miljoonan euron suuruiseen kehittämishankkeeseen, joka toteutetaan vuosina 2020–2021.

Hankkeen tärkein tavoite on edellisessä projektissa kehitetyn kotihoidon mallin juurruttamista käytäntöön. Sen tavoitteena on parantaa kotihoidon laatua, tuottavuutta ja työhyvinvointia, ja lisätä alan vetovoimaisuutta.

Visio on rakentaa maan parasta kotihoitoa. — Niina Kaukonen

Hankkeen kohteena ovat Essoten seitsemän jäsenkunnan ja Pieksämäen kotihoidon työntekijät ja alan opiskelijat. Essoten hallinnoiman hankkeen osatoteuttajina ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Etelä-Savon ammattioppilaitos.

– Päätavoitteena on kotihoidon vetovoimaisuuden lisääminen, jotta kotihoito houkuttelee työpaikkana. Visio on rakentaa maan parasta kotihoitoa, toteaa Essoten vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja Niina Kaukonen tiedotteessa.

Kaksivuotisen hankkeen aikana kehitetään myös kotihoidon digitaalista viestintää ja teknologian parempaa hyödyntämistä.

– Asiakaskunta kasvaa ja tarvitsemme kotihoitoon koko ajan lisää alan ammattilaisia. Asiakkaiden kannalta parhaita ovat tutut, pysyvät hoitajat, jotka tuntevat asiakkaan, linjaa hankepäällikkö Jaana Koinsaari.