Marianne Väisänen on laittanut kuntoon kyntensä, ripsensä, kulmansa ja hiuksensa - kauneusbisnes kasvaa Mikkelissä

Kauneudenhoitoalalle on tullut uusia toimijoita. Asiakkaat hakevat nopeaa muutosta ulkonäköön, mutta myös hemmottelua. Hoitoloihin sysäävät elämän paineet.

Vesa Vuorela

Marianne Väisäsen mielestä kauneusoperaatiot kärsivät edelleen vääristä mielikuvista. - Nykyään voit ottaa hoitoja näyttäen luonnolliselta, ilman bimboblondi-lookia, hän sanoo.
Marianne Väisäsen mielestä kauneusoperaatiot kärsivät edelleen vääristä mielikuvista. - Nykyään voit ottaa hoitoja näyttäen luonnolliselta, ilman bimboblondi-lookia, hän sanoo.

Marianne Väisänen voi nukkua tai nauttia aamupalaa nykyään puoli tuntia pidempään. Laittautuminen sujuu nopeasti, sillä hän on hankkinut itselleen akryylikynnet, ripsien pidennykset, pigmentoidut kulmat ja hiuslisäkkeitä.
— Haluan joka tapauksessa olla huoliteltu. On luksusta, että siihen menee viisi minuuttia, Mikkelissä kiinteistövälittäjänä työskentelevä Väisänen sanoo.
Tuttavapiirissään ja asiakkaissaan 37-vuotias Väisänen on huomannut toimenpiteiden yleistyvän.
Muutamalla ystävällä on rintaimplantit. Väisänen itse otti tammikuussa botox-pistoksen otsajuonteeseen.
— Tämä on yleistä, mutta siitä ei vain puhuta.

Väisäsen havainnot vahvistavat mikkeliläiset isommat kauneusalan yritykset.
Sekä Kauneushoitola Mikkelin että Estetican vetäjät sanovat, että kauneudenhoitoalalle on Mikkelissä tullut lisää toimijoita. Silti työtä on riittänyt myös heille.
— Meidän liikevaihtomme ja asiakasmäärämme ovat kasvaneet joka vuosi, sanoo Kauneushoitola Mikkelin vuonna 2010 perustanut Milla Pynnönen.
Estetican yrittäjän Eeva Konttisen mukaan iäkkäämpien asiakkaiden ja miesten määrä on kasvanut entisestään.
— Pudotuspeliä ei ole tullut, kun jokainen löytää oman juttunsa.

Pynnönen katsoo alan yhdeksi trendiksi tehokkaampien hoitojen yleistymisen. Myös Mikkelissä happokuorintoja, radiofrekvenssillä ja ultraäänikavitaatiolla tehtäviä vartalon muokkauksia tai pistoshoitoja annetaan nykyään useammassa paikassa.
Kysyntää on, sillä pelkästään Kauneushoitola Mikkelissä että Esteticassa pistoshoitoja tehdään joka viikko.
Kulmakarvojen pigmentointi ei ole hoito, mutta pysyvä muutos. Molemmissa yrityksissä pigmentoidaan päivittäin.
Eeva Konttinen perusti Estetican 10 vuotta sitten, mutta on toiminut alalla 26 vuotta. Hän on tehnyt esimerkiksi pigmentointeja ja laserhoitoja ensimmäisten joukossa Mikkelissä.
Hänen asiakkaissaan tehokkaampien toimenpiteiden ottajien määrä on pysynyt samana, mutta hemmotteluhoitojen kysyntä noussut. Myös luonnonmukaisuus on trendi.

Sille, miksi kauneudenhoitoyrityksillä riittää asiakkaita, kosmetologeilla on monta selitystä.
Pynnösen mielestä ulkonäöllä on yhä enemmän väliä.
— Työpaikoista on kilpailua. Moni työskentelee asiakaspalveluammatissa.
Konttinen uskoo, että nykyään haetaan monelta taholta sisältöä elämään ja helpotusta paineisiin.
— Esimerkiksi eroaminen on elämäntilanne, jossa etenkin halutaan muutoksia ulkonäköön, Konttinen sanoo.
Kauneushoidoissa käyminen yleistyy, mutta harva uskaltautuu puhumaan aiheesta julkisuudessa. Marianne Väisänen suostui rohkaistakseen muita naisia avoimuuteen.
— Pitäisi olla nuori ja nätti, mutta luonnollisesti. Ei se ole mahdollista.

Marika Lehto

Marika Lehto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.