Pieksämäen kristillisdemokraatit tukevat Pimppi-kampanjaa

Kristillisdemokraattien (kd.) Pieksämäen paikallisosasto antaa vahvan tukensa kansainväliselle Pimppi-kampanjalle.

World Vision tekee silpomisen vastaista työtä. Kuvakaappaus World Visionin sivuilta.

Kristillisdemokraattien (kd.) Pieksämäen paikallisosasto antaa vahvan tukensa kansainväliselle Pimppi-kampanjalle.
Kyseessä on Suomen World Visionin helmikuussa aloittama tiedotuskampanja, jolla pyritään estämään ja lopettamaan tyttöihin ja naisiin kohdistuva sukupuolielinten silpominen. Arviolta yli kolmen miljoonan tytön ja naisen sukupuolielimet silvotaan joka vuosi.

Suomen World Visionin Pelasta pimppi – Seis silpomiselle -kampanja nostaa esiin tyttöjen ihmisoikeuksia räikeällä tavalla rikkovan käytännön ja vaatii toimia sen lopettamiseksi.
Mikään uskonto ei vaadi silpomista, vaikka uskontojen harjoittajat saattavatkin perustella sitä virheellisesti uskonnon vaatimuksilla.

Silpominen tarkoittaa tyttöjen ja naisten ulkoisten sukupuolielinten poistamista osittain tai kokonaan tai sukupuolielinten vahingoittamista muulla tavoin ilman lääketieteellistä syytä. Silpomista tapahtuu yhä erityisesti 29 maassa Afrikassa ja Lähi-idässä, mutta sitä esiintyy myös muissa maissa erilaisten vähemmistöjen ja maahanmuuttajaväestön keskuudessa.

Silpominen on naisten oikeuksia loukkaavaa myös siksi, että se aiheuttaa kivuliaita kuukautisia ja yhdyntöjä. Se estää naista myös nauttimasta seksistä. Silpominen aiheuttaa hänelle elinikäiset traumat.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo