Mikkelin liikenteen hurja kolmetuntinen: Poliisilla piti kiirettä sunnuntaina selvitellessä ylinopeuden ajoa, lyhtypylvääseen törmäystä ja kolaria

Tapaukset sattuivat Mikkelissä reilun tunnin välein toisistaan.

Niina Villman

Poliisilla oli sunnuntaina alkuiltapäivästä kädet täynnä työtä Mikkelissä. Kuvituskuva.
Poliisilla oli sunnuntaina alkuiltapäivästä kädet täynnä työtä Mikkelissä. Kuvituskuva.

Poliisilla oli sunnuntaina Mikkelissä kiireiset kolme tuntia, kun liikenteessä tapahtui useita vaaratilanteita. Tuona aikana poliisi sai tietoonsa kolme epäiltyä liikenneturvallisuuden vaarantamista.

Ylinopeutta ilman ajo-oikeutta

Ensimmäinen vaaratilanteista tapahtui Viitostiellä Asilan kohdalla noin kello 12.45.

Ulkopaikkakuntalainen, vuonna 1983 syntynyt mies ajoi siellä poliisipartiota vastaan henkilöautolla 107 kilometrin tuntivauhtia. Alueen nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa.

Lisäksi kävi ilmi, että kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Koivun läpi lyhtypylvääseen

Seuraava tapaus sattui noin kello 14.10. Vuonna 2000 syntynyt mies menetti henkilöauton hallinnan Karjalanharjuntiellä.

Auto suistui ensin vastaantulevien kaistalle ja siitä edelleen kevyen liikenteen väylälle. Siellä auto katkoi koivun ja törmäsi lyhtypylvääseen.

Autossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Musta maasturi törmäsi henkilöautoon

Kolmas vaaratilanne koettiin Uuden Ristiinantien ja Kaituentien risteyksessä, jossa kaksi henkilöautoa törmäsi toisiinsa kello 15.55.

Henkilöauton kuljettaja tuli Kaituentien suunnasta ja aikoi kääntyä Uudelle Ristiinantielle. Samaan aikaan kaupungin suunnasta ajoi musta maasturi, joka törmäsi kääntyvään henkilöautoon valo-ohjatussa risteyksessä.

Maasturia kuljettanut nainen pysähtyi törmäyksen jälkeen ja tarkasti autonsa vauriot, mutta poistui paikalta jättämättä henkilötietojaan.

Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Vihjeitä lyhtypylvääseen törmäämiseen ja risteyskolariin liittyen voi ilmoittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295415232.

Juttua korjattu 9.12. kello 14.15: Korjattu jutussa esiintyneitä ajan ilmaisuja poliisilta saatujen tarkennettujen tietojen perusteella. Kolari tapahtui kello 15.55, ei noin kello 15, kuten jutussa aiemmin kerrottiin. Lisäksi korjattu tekstissä ja otsikossa olleet toteamukset siitä, että onnettomuudet olisivat tapahtuneet kahden tunnin aikana. Todellisuudessa ne tapahtuivat kolmen tunnin aikana. Juttuun myös lisätty tieto, että poliisi kaipaa vihjeitä myös lyhtypylvääseen törmänneestä autosta, ei ainoastaan kolarista.