Mikkeli jakaa etäkoululaisille valmisaterioita

Etäkoululaisten ruokajakelu alkaa torstaina. Vain terveenä käydään hakemassa, muistuttaa sivistysjohtaja.

Taru Hokkanen

Etäkouluun on kahdeksi viikoksi siirretty muun muassa Rantakylän yhtenäiskoulun neljäsluokkalaiset ja sitä vanhemmat oppilaat.
Etäkouluun on kahdeksi viikoksi siirretty muun muassa Rantakylän yhtenäiskoulun neljäsluokkalaiset ja sitä vanhemmat oppilaat.

Mikkelin kantakaupungin etäkoululaisten ruokajakelu alkaa torstaina 17. syyskuuta, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Tuotteet ovat Saarioisen valmisaterioita, jotka kaupunki hankkii Palvelutukku Itä-Suomen kautta. Erityisruokavaliota noudattavien ruoka-annokset kaupunki valmistaa itse.

Aterioita toimitetaan yhteensä noin 2 400 etäkoululaiselle. Kaupunki on antanut vanhemmille ohjeet jakelupaikoista Wilma-järjestelmän kautta.

Mikkelin sivistysjohtajan Virpi Siekkisen mukaan noutotilanteissa on syytä pitää huolta turvaetäisyyksistä ja hygieniasta sekä käyttää tarvittaessa maskia.

– Ja vain terveenä käydään hakemassa, hän muistuttaa.

Sairaana olevien lisäksi karanteenissa olevat eivät saa myöskään asioida noutopisteillä.

Kantakaupungin 4.–9.-luokkalaiset siirtyivät Mikkelin koronatilanteen vuoksi varotoimena etäkouluun tiistaina. Etäkouluaika päättyy 27. syyskuuta, eli se kestää noin kaksi viikkoa.

Siekkisen mukaan kevään kokemukset etäkoulusta ovat sujuvoittaneet nyt siirtymistä uuteen tilanteeseen.

Etäkouluun siirtyivät 4.–9.luokkalaiset Kalevankankaan, Launialan, Lähemäen, Lyseon, Moision, Olkkolan, Peitsarin, Päämajakoulun, Rantakylän, Rämälän, Sairilan, Tuppuralan, Urheilupuiston ja Urpolan kouluista. Rouhiala ei ole mukana, koska koulussa ei opiskele 4.-luokkalaisia tai sitä vanhempia koululaisia.