Jukurit nostaa B-nuoria A-nuorten liigaryhmään — Joukkue on näillä näkymin koossa

Jukurit A nappasi tryoutin kautta slovakkipuolustajan.

Jaakko Avikainen

Jukurien A-nuorten päävalmentaja Marko Kauppinen on saanut koottua jo ensi kauden joukkueen.
Jukurien A-nuorten päävalmentaja Marko Kauppinen on saanut koottua jo ensi kauden joukkueen.

Liigajoukkueen vanavedessä myös Jukurien A-nuoret julkaisi oman pelaajalistansa. Viiden B-nuoren lisäksi ryhmään liittyvät slovakialainen puolustaja Jakub Martiska, SaiPasta siirtyvä puolustaja Eetu Sarell ja Pelicansista Mikkeliin vaihtava hyökkääjä Elmeri Hovinen.

— A-nuoriin nousevat B-nuoret ovat valmiita ottamaan paikan. Tommo Nukari on tehnyt B-nuorissa hyvää työtä ja oma pelaajatuotantomme kestää vertailun, A-nuorten päävalmentaja Marko Kauppinen sanoo.

A-nuoriin nousevat B-nuoret ovat valmiita ottamaan paikan. — Marko Kauppinen

Martiskan edellinen seura on Dukla Trencin, jonka kuuluisimpia kasvatteja ovat muun muassa Slovakian NHL-tähdet Marian Gaborik ja Zdeno Chara.

— Jakub voitti Trencinissä Slovakian nuorten mestaruuden. Hän on treenannut Kuopiossa yhden tuttuni ohjauksessa. Jakub tuli meille tryoutille ja katsoimme, että hänessä on ainesta, valaisee Kauppinen.

Ryhmässä on myös yksi toisen polven Jukuri-pelaaja, kun vuonna 2002 syntynyt Leevi Kukkasniemi nousee A-nuoriin. Isä Lauri Kukkasniemi on tuttu kasvo Jukureista 1990-luvulta.

— Leevin isän kanssa istuimme pukukopissa vierekkäin, naurahtaa Kauppinen.

Nuorempi Kukkasniemi oli huipputehokas myös jääpallokentillä, mutta lajivalinta osui lopulta jääkiekkoon.

— Jääpallo jäi viime vuonna pois, joka näkyy Leevin harjoittelussa ja otteissa. Hän on aina osannut luistella.

Kolmanneksi maalivahdiksi ryhmään tullut 2003-syntynyt Olli Taimi on Kauppiselle tuttu alle 16-vuotiaiden maajoukkueryhmästä.

Joukkue on näillä näkymin koossa.

— Jos löydämme jonkun mielenkiintoisen pitkän tähtäimen projektipelaajan, voimme ottaa vielä hänet mukaan, sanoo Kauppinen.

Viime kauden joukkueesta kaksi pelaajaa siirtyi miesten peleihin Mestikseen. Puolustaja Saku Forsblom pelaa ensi kaudella Imatran Ketterässä ja joukkueen paras maalintekijä Nicklas Rintamäki Iisalmen Pallo-Karhuissa.

— Saku olisi ikänsä puolesta mahtunut hyvin meillekin, mutta on hieno juttu, että hän sai Mestis-sopimuksen. Nicklaksen alkukausi oli vaikea, mutta yhteisen sävelen löydyttyä Heikki Huttusen ja Perttu Kiesilän rinnalla syntyi kunnioitettava määrä maaleja, Kauppinen toteaa.

Jukurien A kaudella 2019–2020

Maalivahdit: Valtteri Nousiainen, Eetu Randelin, Olli Taimi.Puolustajat: Jakub Martiska, Arttu Venäläinen, Tom Grönblom, Julius Grönroos, Rasmus Mannila, Eetu Sarell, Iiro Kurttila, Valtteri Räsänen.Hyökkääjät: Perttu Kiesilä, Ville Sivonen, Joona Viljakainen, Pekka Arkko, Elmeri Hovinen, Miiro Linjala, Aleksi Soijärvi, Jori Pöntinen, Kalle Matikainen, Teemu Lappalainen, Morten Jürgens, Roope Remes, Taneli Häkkinen, Lassi Helanen, Tomas Zeman, Leevi Kukkasniemi.