Rendelin jatko-osan kuvaukset alkavat syyskuussa — Mikkeliläisohjaaja Jesse Haajan luomus seikkailee valkokankaalla tulevaisuudessa englanniksi

Rendelin roolissa nähdään ensimmäisen elokuvan tapaan Kris Gummerus. Pahiksen saappaisiin astuu britannialainen Sean Cronin.

Jaakko Avikainen

Ensimmäinen Rendel-elokuva julkaistiin vuonna 2017.
Ensimmäinen Rendel-elokuva julkaistiin vuonna 2017.

Mikkeliläisohjaaja Jesse Haajan supersankarielokuva Rendelin jatko-osan kuvaukset alkavat syyskuun alussa Kainuussa.

Kansainvälistä menestystä saavuttaneen elokuvan jatko-osa tulee olemaan englanninkielinen.

Rendelin roolissa nähdään myös ensimmäisestä elokuvasta tuttu Kris Gummerus. Elokuvassa Rendelin päävihollisena toimii Smiley, jota näyttelee britannialainen Sean Cronin.

Cronin on aiemmin nähty sivurooleissa esimerkiksi elokuvissa Mission: Impossible — Rouge Nation ja 007 — Kun maailma ei riitä.

— On ollut mielenkiintoista ja hauskaa luoda uusia hahmoja uusien ihmisten kanssa. Se että voidaan luoda hyvä supersankaritarina, niin tarvitaan paha pahis ja Sean on siihen kuin nakutettu, kertoo Haaja tuotantoyhtiö Black Lion Picturesin tiedotteessa.

Vuonna 2017 julkaistua ensimmäistä Rendel-elokuvaa levitettiin yli 40 maahan. Suomalainen supersankari menestyi erityisesti Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Rendelin jatko-osaa kuvataan Kainuun lisäksi myös Jyväskylän seudulla. Kuvaukset kestävät lokakuun loppupuolelle saakka.

Elokuvan on käsikirjoittanut Pekka Lehtosaari.

Elokuvan pääpahista, Smileytä, näyttelee britannialainen Sean Cronin.
Elokuvan pääpahista, Smileytä, näyttelee britannialainen Sean Cronin.