Mikkelin tutkijahotellista haetaan verkostoja ja yhteisöllisyyttä

Mikkelin yliopistokeskuksella tammikuussa käynnistynyt toiminta on saanut hyvän suosion.

Tutkijalla on nyt mahdollisuus hakea ympärilleen tukea antava yhteisö Mikkelin yliopistokeskuksen tutkijahotellista.
Tutkijalla on nyt mahdollisuus hakea ympärilleen tukea antava yhteisö Mikkelin yliopistokeskuksen tutkijahotellista.

Mikkelin yliopistokeskuksella käynnistettiin tutkijahotelli tammikuussa ja se on saanut hyvän suosion.
— Palvelu on tarkoitettu kaikenikäisille eteläsavolaisille tutkijoille, väitöskirjatutkijoille ja graduaan tekeville perustutkinto-opiskelijoille yliopistosta riippumatta. Tutkijahotelli toimii myös tutkijoiden etätyökeskuksena asiantuntijoille, pääsihteeri Matti Malinen Mikkelin yliopistokeskuksesta kertoo.
Työntekijä saa käyttöönsä työtilat, verkoston ja verkkoyhteydet Mikkelin keskustan tuntumassa Lönnrotinkadulla.
— Toiminta on herättänyt kiinnostusta ja tutkijahotellissa on tällä hetkellä puolenkymmentä tutkijaa, tilaa on vielä, kehityskoordinaattori Rauno Terho Ruralia-instituutista sanoo.
Samalla kampuksella on Helsingin yliopiston, Lappeenrannan teknillisen yliopiston, Aalto yliopiston, Luonnonvarakeskuksen, Otavan opiston, Mikkelin kansalaisopiston toimintoja ja Mikkelin kesäyliopiston toimintoja. Lisäksi kampuksella toimii yliopistokeskuksen kirjasto, josta tutkijalla on pääsy Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston sähköisiin tietokantoihin.

Mikkelissä kolmatta vuotta asuva Mari Stenlund kertoo tulleensa tutkijahotelliin siksi, että ympäristöllä on merkitys. Tutkimusta on helpompi tehdä ”ihmisten ilmoilla” ja hän haluaa olla osa akateemista yhteisöä. Piritta Parkkari halusi tutkijahotelliin myös siksi, että haluaa olla osa yhteisöä.
Tarja Rantee ja Emma Pukkila työskentelevät Kotiturva–hankkeessa, joka on Vanhustyön keskusliiton hanke. Hankkeessa edistetään kotona asumista tukevan teknologian käyttöönottoa ja käyttöä siten, että teknologia auttaisi ikääntynyttä ihmistä arjessa ja edistäisi kotona selviytymistä.
— Tarvitsimme toimivat tilat ja yliopistokeskuksen tarjoama verkosto on erinomainen lisä, josta toivomme uusia mahdollisuuksia ja avauksia. Toivomme, että voimme oppia verkostolta ja verkosto puolestaan meiltä. Myös yliopistokeskuksen kirjasto, josta pääsee eri tietokantoihin, mahdollistaa uusia asioita.
Tutkijahotellin tutkijapaikkaa haetaan sähköpostilla vähintään neljäksi kuukaudeksi.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.