Katso tästä kaikki itsenäisyyspäivää käsittelevät juttumme — Päivä alkoi paraatilla ja huipentui Linnan juhliin, joissa oli paljon eteläsavolaista edustusta

Mikkeliläinen Iris Damstén asteli Linnaan ensimmäisten joukossa. Juhlissa nähtiin myös oikeusministeri Antti Häkkänen ja puolisonsa Henna Pajulammi.

Marraskuun lopulla esikoisensa saaneet oikeusministeri Antti Häkkänen ja puoliso Henna Pajulammi saapuivat itsenäisyyspäivän vastaanotolle.
Marraskuun lopulla esikoisensa saaneet oikeusministeri Antti Häkkänen ja puoliso Henna Pajulammi saapuivat itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

Kokosimme yhteen kaikki itsenäisyyspäivää käsittelevät juttumme. 

Taru Hokkanen

Päämajakoulun oppilaat Milla Hyyryläinen, Lilja Ainala, Nina Linnala ja Annika Arpiainen kilistelivät käteltyään Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halosta ja kasvatus- ja opetusjohtaja Seija Mannista. 

Mikkeliläiset nelosluokkalaiset ottivat varaslähdön juhlintaan, kun he pääsivät juhlimaan 101-vuotiasta Suomea konserttitalo Mikaeliin keskiviikkona 5. joulukuuta

Vesa Vuorela

Mikkeliläisellä Tuula Leikaksella oli tällä kerralla erityinen syy seurata paraatia, koska hänen poikansa oli kadettien osastossa.

Itsenäisyyspäivä alkoi valtakunnallisella paraatilla Mikkelissä. Paraati keräsi 15 000 katsojaa Mikkelin keskustaan.

Paraatin tieltä siirrettiin yhteensä 15 autoa

Timo Korhonen

Lappeenrantalaisten sotaveteraanien Bertel ja Katri Damsténin saattajana toimi mikkeliläinen Iris Damstén.

Linnan juhlat alkoivat kello 19 presidentinlinnassa. Eteläsavolaistaustainen Mooses Kuloniemi esiintyi itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Kuloniemen haastattelun voi katsoa täältä.

Timo Korhonen

Itsenäisyyspäivän vastaanotolla nähtiin tänä vuonna entisistä presidenttipareista vain Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi

Mikkeliläinen Iris Damstén asteli linnaan ensimmäisten joukossa. Damstén oli juhlissa isovanhempiensa Katri ja Bertel Damsténin saattajana. Damsténin etukäteistunnelmat ennen juhlia voi lukea täältä.

Tänä vuonna juhlissa nähtiin vain yksi aiempi presidenttipari

Mäntyharjulainen Antti Häkkänen saapui juhliin puolisonsa Henna Pajulammen kanssa. Parin esikoinen syntyi marraskuun lopulla. 

Mikkeliläislähtöinen Anni Ruuth suunnitteli kansanedustaja Pilvi Torstin puvun. 

Kansanedustajat Sanna Marin ja Pilvi Torsti edustivat juhlissa mikkeliläislähtöisen vaatesuunnittelijan Anni Ruuthin suunnittelemissa puvuissa.  

Luetuimmat