Mikkelin mökkiläisiä houkutellaan pysyviksi asukkaiksi kirjeellä

Miksein ja Solmun kirjetempauksella halutaan muistuttaa vapaa-ajanasukkaita, että mökkikunnalle voi muuttaa vakituisestikin.

Taru Hokkanen

Mikkelin vierasvenesatama on tuttu paikka monelle seudun vapaa-ajanasukkaalle.
Mikkelin vierasvenesatama on tuttu paikka monelle seudun vapaa-ajanasukkaalle.

Mikkelin seudulla mökkeileville ulkopaikkakuntalaisille pitäisi tulla kesän kynnyksellä kirje, jossa heitä houkutellaan muuttamaan seudulle pysyvästi.

Kirjeen lähettävät toukokuun viimeisellä viikolla Mikkelin seudun muuttajahanke Solmu ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksein Enter to Business -hanke. Kirjeessä kerrotaan seudun hyvistä puolista, joihin kuuluvat Miksein tiedotteen mukaan esimerkiksi mielekkäät työpaikat, pienet koulut, leppoisa arki ja "tila hengittää vapaammin".

– Tiedostamme, että yksi kirje ei varmasti tuo perheen muuttopäätöstä, mutta haluamme muistuttaa, että vapaa-ajan maisemiin kokonaan asettuminen on todellinen vaihtoehto, kertoo Solmun palveluasiantuntija Mira Myyryläinen tiedotteessa.

Myyryläisen lisäksi mökkiläisille lähetettävän kirjeen on allekirjoittanut Miksein yritysneuvoja Mari Meriläinen.

Kirjeen mukana olevassa kyselyssä puolestaan haetaan esimerkiksi jatkajia seudun yrityksille ja osaajia seudun avoimiin työpaikkoihin.

Vastaavanlainen kirjetempaus toteutetaan myös Savonlinnassa sikäläisin voimin.

Mikkelin seudulta on ennenkin lähetetty mainospostia mahdollisille muuttajille. Helmikuussa Solmu lähetti pääkaupunkiseudun kuntiin 8 000 ystävänpäiväkorttia, joissa esiteltiin seudun asumis-, työskentely- ja opiskelumahdollisuuksia.