Harrastajat toivovat lisää koirapuistoja Mikkeliin - kaupunki suhtautuu myönteisesti mutta ei ole lupaamassa rahaa

Anu Loukoila on ryhtynyt ajamaan koirapuistojen asiaa Mikkelissä. Hänen mielestään Rantakylä tarvitsisi oman koirapuiston ja valtuustoaloite esittää koirapuistoa myös Tuppuralaan.

Risto Hämäläinen

Anu Loukoila lenkitti shetlanninlammaskoiriaan Bobbya (vas.) ja Rudia sunnuntaina Rantakylässä. Hän uskoo, että koirapuiston rakentamiseen löytyisi talkoohalukkuutta jos kaupunki osoittaisi harrastajille sopivan paikan.

Mikkelissä on paljon koiria. Tarkkaa määrää ei tiedetä; kun kaupungissa ei koiraveroa peritä, eivät mikkeliläiskoirat ole missään kootussa rekisterissä. Koiraharrastuksen suosion näkee kuitenkin lenkkipoluilla, jalkakäytävillä ja puistoissa.
Koiran ja ihmisen yhteiselossa on pelisääntönsä. Koirat eivät kuulu kaikkialle ja toisaalta koirat ja niiden ihmiset tarvitsevat paikkoja, joissa ei koko ajan tarvitse vahtia, onko joku karkuteillä tai niille aikomassa.
Tätä tarkoitusta palvelevat koirapuistot. Mikkelissä niitä on kolme, mutta muutama lisääkään ei olisi pahitteeksi, tuumii moni koiraihminen.

Anu Loukoila jätti huhtikuussa 2016 Mikkelin kaupungille kuntalaisaloitteen koirapuistosta Rantakylään. Shetlanninlammaskoirien Bobbyn ja Rudin emäntä on ottanut koirapuistoasian ajamisen omakseen.
— Moi! Mitäs sille koirapuistoasialle kuuluu? Tätä minä kuulen harva se päivä, Loukoila sanoo.
Loukoila sai aloitteeseensa kielteisen vastauksen viime kesänä. Koirapuistoasia etenee kuitenkin Mikkelin luottamuselimissä, koska asiasta tehtiin heti perään myös valtuustoaloite. Siinä koirapuistoa esitettiin Rantakylän lisäksi Tuppuralaan.

Loukoila lähti puhumaan koirapuistojen puolesta asian herättämän yleisen kiinnostuksen vuoksi.
— Jokainen tuntui ottavan asian puheeksi. Koirapuistot ovat loistavia paikkoja saada vähän vaihtelua lenkityksen lomaan, tavata muita koiraihmisiä ja lisätä ihmisten viihtyvyyttä ja hyvinvointia.
Pankalammella, Mikaelin naapurissa sijaitseva koirapuisto saa Loukoilalta kehuja. Tilausta olisi silti useammalle, eri kaupunginosissa.
— Pankalammen koirapuisto on hieno paikka ja toimii hyvin, kunhan ihmiset toimivat vastuullisesti, pitävät sen siistinä eivätkä tuo sinne kuin terveitä koiria. Kaikki vain eivät pääse sinne, jos autoa ei ole käytettävissä. Loukoila perustelee.
Loukoila on ehdottanut Mikkelin kaupungille yhtä paikkaa Rantakylän koirapuistoksi. Paikka sijaitsee lähellä Rantakeidasta, lähellä pururataa ja pysäköintipaikkoja. Ehdotukseen ei tullut vastausta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet