Mikkelin torilla on lauantaina kaalipatonkia, tanssia ja pelastuslaitoksen kalustoa

Mikkelin torikauppiaat järjestävät lauantaina teemapäivän, joka muistuttaa yleisöä turvallisuudesta. Keittiömestari Hannu Kalliokoski esittelee varhaiskaalista kehittämänsä uuden kaalipatongin.

Merja Turunen

Tapahtuman teemakasvis on varhaiskaali.
Tapahtuman teemakasvis on varhaiskaali.

Mikkelin torikauppiaat järjestävät lauantaina 4. heinäkuuta kello 11–13 teemapäivän, jonka teemana on turvallisuus ja teemakasviksena varhaiskaali.

Ohjelmassa on tanssia ja tanssiesityksiä, palomestarin tietoisku sekä keittiömestarin ruuanlaittonäytöksiä.

Teemapäivän vieraita viihdyttää Hiski Hämäläisen Street dance clubin breakdance-ryhmä, joka esiintyy torin esiintymislavalla kello 11.00 ja 12.00.

Anja Friari ohjaa yleisölle kello 12.30 alkaen saunasumbaa, humppaa ja muita liikkunnallisia tansseja.

Torituotteista tapahtuman teemakasvikseksi on nostettu varhaiskaali, josta keittiömestari Hannu Kalliokoski on kehittänyt torin teemapäivässä julkaistavaksi uudenlaisen kaalipatongin. Kello 11.15 ja 12.30 alkavissa työnäytöksissä yleisö voi seurata, kuinka uudenlainen varhaiskaalista valmistettu patonki syntyy.

Kalliokoskelta voi kysyä vinkkejä myös muiden torituotteiden käytöstä.

Mikkelin torikauppiaat ry haluaa muistuttaa torilla vierailevia mökillä ja vesillä liikkumisen turvallisuudesta.

– Tänä keväänä ja kesänä on ollut tuhkan käsittelystä aiheutuneita vaaratilanteita aiempia vuosia enemmän, kertoo Etelä-Savon pelastuslaitoksen palomestari Eero Aho tiedotteessa.

Palomestari Aho pitää torilla kello 12.15 tietoiskun avotulen ja tuhkan käsittelystä, vesiliikennelain uudistuksen tuomista muutoksista veneilyyn sekä 112-mobiilisovelluksesta.

– Meidän tavoitteenamme on ennaltaehkäistä vaaratilanteita mökeillä ja vesilläliikkujien keskuudessa ja siksi olemme erittäin mielellämme mukana torin teemapäivässä, Aho kertoo.

Mukana tapahtumassa on myös pelastuslaitoksen miehistöä ja kalustoa sekä Mikkelin mobilistien antiikkipaloauto.