Syyttäjä: Mies murhasi jauhesammuttimella Mikkelissä

Mikkeliläismiestä syytetään jyväskyläläismiehen murhasta lokakuussa Suonsaaressa.

Syyttäjä vaatii mikkeliläismiehelle elinkautista jyväskyläläismiehen murhasta Mikkelin Suonsaaressa lokakuussa.

Syyttäjän mukaan mikkeliläismies löi päihtynyttä uhria omakotitalossa ainakin kolme kertaa päähän jauhesammuttimella. Lisäksi uhria lyötiin päähän toisella vieraalla esineellä, kuten rengasavaimella tai putkella.

Väkivallan seurauksena uhrille aiheutui kallomurtumia, aivoruhje ja kylkiluun vammoja, jotka johtivat lopulta kuolemaan. Syyttäjän mukaan tappo tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja se on kokonaisuutena arvostellen törkeä. Syytetty on tunnustanut väkivallan käytön jossain muodossa esitutkinnassa.

Tapahtuma-aikaan Suonsaaressa sijainneessa omakotitalossa oli paikalla kaksi muuta mikkeliläismiestä.

Murhasta syytettyä miestä ja kahta muuta mikkeliläismiestä syytetään lisäksi kuolleen jyväskyläläismiehen hautarauhan rikkomisesta.
Miehet polttivat Suonsaaressa sijanneen omakotilon hävittääkseen todisteet surmatyöstä.
Talo paloi lokakuussa kaksi kertaa. Pelastushenkilökunta löysi surmatun miehen talosta ensimmäisen palon jälkeen. Parin päivän päästä talo syttyi uudestaan tuleen.

Syyttäjä vaatii murhasta syytetylle miehelle elinkautista tai toissijaisesti 13 vuotta ehdotonta vankeutta.

Toiselle rikoskumppaneista vaaditaan ehdotonta vankeusrangaistusta. Hän on syytettynä myös ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksista.

Toiselle rikoskumppaneista vaaditaan ehdotonta vankeusrangaistusta tai vaihtoehtoisesti yhdyskuntapalvelua. Hänelle on teetetty maaliskuun alussa yhdyskuntapalvelun soveltuvuusselvitys.

Täsmennetty 23.3.2016 klo 12.11: Syyttäjän vangitsemisvaatimusta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.