Kolmas kerta toden sanoi: Juvan virastotalo vaihtoi omistajaa

Savonlinnan kiinteistöjohtaja Jukka Oikari kertoo, että kaupat virastotalosta lyötiin lukkoon tiistaina.

Juha Könönen

Juvan virastotalo vaihtoi omistajaa 1 500 euron kauppahinnalla.
Juvan virastotalo vaihtoi omistajaa 1 500 euron kauppahinnalla.

Ostotarjouksen Juvan virastotalosta teki 79 Eerola Finland -yritys. Savonlinnan kiinteistöjohtaja Jukka Oikari kertoo, että sen taustalla on lietolainen yrittäjä Eero Virolainen ja että virastotalo ostettiin perustettavan yhtiön lukuun.

Juvan virastotalo sijaitsee keskellä Juvan kirkonkylää, kunnantalon ja kirkon välissä. Siinä on lattiapinta-alaa noin 2 400 kerrosneliömetriä.

Kiinteistö siirtyi Savonlinnan kaupungin omistukseen vuonna 2016 opettajankoulutuslaitoksen entisen kampusalueen kaupan yhteydessä.

Kiinteistöstä on pyritty eroon kolmella eri huutokauppasivustolla.

— Naapurikunnassa sijaitsevan kiinteistön omistaminen ei kuulu kaupungin strategiaan, kertaa Oikari syytä kiinteistön myymiseen.

Savonlinnan kaupunki on pyrkinyt eroon Juvan virastotalosta kolmella eri huutokauppasivustolla. Vuonna 2018 tarjouksia ei tullut yhtään. Viime keväänä kaupunki hyväksyi jyväskyläläisen yksityishenkilön tekemän 600 euron tarjouksen, mutta kaupat peruuntuivat.

Huutokauppa.comissa talosta kiinnostui lietolainen yritys, joka teki siitä 1 500 euron tarjouksen.

Savonlinnan tekninen lautakunta hyväksyi tarjouksen kokouksessaan heinäkuussa ja kaupat sinetöitiin 13. elokuuta.

Uusi omistaja suunnittelee tilojen jalostamista

Keskiviikkoiltana kotoaan puhelimitse tavoitettu Eero Virolainen kertoo, että suullisesti saadun tiedon mukaan Juvan virastotalon nykyiset vuokralaiset jäävät tiloihin. Uusillekin on tilaa.

— Ihan täysin en kiinteistöä vielä tunne, sillä olen vain läpikävellyt sen. Tarkoitus on jalostaa tiloja jonkin verran. Ymmärrän, ettei aiemmalla omistajalla ollut sellaiseen panostusta.

Varsinaissuomalainen Virolainen harmittelee eteläsavolaista periksiantamisen mielialaa. Vaikka muuttoliike on tappiollinen, on peli kaikkea muuta kuin menetetty.

—Maakunnassahan on puitteet vaikka mille, on vesistöä ja luonto lähellä kaikkea. Nyt on saatava henki päälle. Surkuttelulla ei saavuta mitään, itse on tehtävä jotakin.

(Muokattu juttua 14.8. klo 21 lisäämällä Virolaisen kommentit.)