Huviretki-ravintola katoaa Mikkelin katukuvasta — Muita isoja muutoksia Cumuluksen muuttuminen Scandiciksi ei hotellissa vielä aiheuta

Mikkelin Cumulus muuttuu Scandiciksi huhtikuun alussa. Samalla Huviretki-ravintola loppuu ja tilalle tulee uusi ravintola.

Mari Koukkula

Cumuluksen ketjuravintola Huviretki loppuu Mikkelissä, koska hotelli myytiin Scandic-ketjulle.

Mikkelin Cumuluksen taru päättyy huhtikuun 10. päivä, kun hotelli muuttuu Scandiciksi. Suomen suurin hotelliketju osti 35 Cumulus-hotellia Restel-ketjulta viime vuoden lopulla.

Tavoitteena on tehdä paikallisesti kiinnostava ravintola. — Scandic Hotels Suomen toimitusjohtaja Aki Käyhkö

Cumuluksen rakennus on monelle mikkeliläiselle tuttu Huviretki-ravintolastaan ja hotellin alakerrassa sijaitsevasta leikkipaikasta ja uima-altaasta.

Mari Koukkula

Cumuluksen leikkipaikka elää monen mikkeliläisen lapsen muistoissa.

Mari Koukkula

Cumuluksen alakerrassa on myös uima-allas.

Varsinaisia asiakkaille näkyviä isoja muutoksia Mikonkadulla sijaitsevaan hotelliin ei ainakaan vielä alkuun ole tulossa.

Hotellinjohtaja Tuula Ronkanen kertoo, että kyltit, kylpytuotteet, henkilökunnan vaatteet ja hotellin järjestelmät vaihtuvat huhtikuussa.

Huviretkeä ei kohta enää ole

Huviretki-ravintola sen sijaan poistuu katukuvasta kokonaan. Tilalle suunnitellaan parhaillaan uutta ravintolaa, joka avautuu viikolla 15.

— Meillä ei ole ketjuravintoloita eikä sellaisia ole tulossa. Tavoitteena on tehdä paikallisesti kiinnostava ravintola, mutta loppuun asti mietittyä konseptia ei vielä ole, Scandic Hotels Suomen toimitusjohtaja Aki Käyhkö sanoo.

Mari Koukkula

Parnell’sin sisäänkäynti on Hallituskadun puolella.

Mikkelissä ja Helsingissä Kallion Cumuluksessa on Huviretken ohella irlantilaishenkinen pubi Parnell’s. Hotellinjohtaja Ronkasen mukaan myös Parnell’s tulee näillä näkymin tässä konseptissa tiensä päähän.

Isoja remontteja ei aluksi tehdä

Käyhkön mukaan isoja remontteja ei alkuun tule mihinkään uusiin hotelleihin. Hän kävi tutustumassa Mikkelin hotelliin pari viikkoa sitten.

— Todennäköisesti Mikkelissäkin tapahtuu jotain, mutta se on pidemmässä juoksussa. Tavoitteemme on, että kaikki kiinteistöihin liittyvät työt olisivat valmiit vuonna 2020, Käyhkö sanoo.

Mari Koukkula

Isoa remonttia Mikkelin tulevaan Scandiciin ei ole ainakaan vielä luvassa.

Cumulus Mikkeli on perustettu vuonna 1982. Viimeisin iso saneeraus rakennuksessa on tehty vuonna 2008.