Haluatko hoitaa ensi kesänä lampaita maksua vastaan? – Vielä ehdit hakea paimeneksi

Mukana on jälleen myös Mikkelin Anttolassa, Neitvuoren kainalossa sijaitseva Hiidenmaan perinnemaisematila.

Sami Saarenpää

Jälleen on mahdollisuus hakea mukaan viettämään paimenviikkoa kansallispuistoon tai muulle suojelualueelle esimerkiksi lampaita hoitamaan.
Jälleen on mahdollisuus hakea mukaan viettämään paimenviikkoa kansallispuistoon tai muulle suojelualueelle esimerkiksi lampaita hoitamaan.

Metsähallituksen Paimenviikkojen tulevan kesän ilmoittautuminen on auki. Kiinnostuneet voivat hakea mukaan viettämään paimenviikkoa kansallispuiston tai muun suojelualueen maisemissa.

Halukkailla paimenilla on valittavanaan 15 erilaista paimenkohdetta. Pohjoisin kohde löytyy Utsjoelta, Tenon rannalta, ja eteläisimmät Hämeestä, Evon retkeilyalueelta. Mukana on jälleen myös Mikkelin Anttolassa, Neitvuoren kainalossa sijaitseva Hiidenmaan perinnemaisematila.

Paimenilla on hoidettavana kohteen mukaan joko lampaita, lehmiä tai hevosia. Paimenten tehtäviin kuuluu vaihtaa eläimille raikas juomavesi, seurata eläinten yleiskuntoa ja siirtää ne syödyltä laidunlohkolta seuraavalle.

Eläimet on hyvä myös laskea päivittäin, jotta mahdolliset karkulaiset saadaan kiinni. Halutessaan paimen voi osallistua myös muihin työtehtäviin, joita kohteella on mahdollisesti tarjolla.

Paimenviikot ovat maksullisia, ja niihin sisältyy majoitus. Maksuista saatavat tulot käytetään kohteiden ylläpitoon ja luonnonhoidon kustannuksiin.

Tulevan kesän paimenten etsintä jatkuu keskiviikkoon 20. tammikuuta kello 12 saakka. Paimenet arvotaan hakijoiden joukosta helmikuun aikana. Ilmoittautua voit täällä.